Mihai Mironica Opinii

Hora bucuriei! Mihai Mironica scrie despre momentele decisive care au trimis-o pe ASA la 5 puncte peste Steaua in Liga I

5 puncte avans faţă de Steaua pentru ASA, cel mai incredibil retur din istoria Ligii 1 continuă în această notă halucinantă.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 02 Mai 2015, 21:15
Data actualizarii: Sambata 02 Mai 2015, 23:19

ASA a câştigat cu un scor formidabil în faţa Viitorului, 6-1, dar până la eliminarea lui Mamele de la Viitorul echipa lui Hagi a fost peste ASA jucând foarte curajos şi solid pe terenul liderului campionatului. „Antrenorul regele Hagi”, cum îi spune N'Doye, a declarat că totul s-a redus la acel moment al eliminării, necontestând justeţea celor două galbene arătate de Colţescu. Mamele a luat cele două cartonaşe rapid şi în faze în care nu se impunea comiterea unor astfel de falturi, unul la mijlocul terenului într-un duel oarecare, celălalt într-o fază în care mingea ajungea sigur la portarul său. Hagi este foarte iritat şi, în această vreme a suspiciunilor, nu este exclus să-i vedem pe „acţionarii” Viitorului, adică pe Hagi, suspendându-l de la Viitorul pe Mamele pe modelul văzut la Pandurii cu Pîrvulescu. Hagi, care a venit la acest meci cu un alt fundaş pe care l-a „suspendat”, Mitrea, probabil pentru că a greşit la golul lui Mengolo din partida cu U Cluj. Şi astfel, când Mamele a fost eliminat, Hagi n-a mai avut ce fundaş central să mai trimită în teren, Mitrea putând să joace şi pe această poziţie, şi Viitorul a luat un sac de goluri. Oricum, doar în România poţi vedea golgeterul campionatului cu 5 etape înainte de final ţinut în afara lotului din motive obscure, nefiind vorba de-o suspendare sau o accidentare.

A fost partida în care cea mai bătrână echipă din campionat a umilit-o pe cea mai tânără. Portarului Stăncioiu i se năştea copilul în timp ce para mingi trimise de minori aruncaţi în luptă de Gică Hagi. Hora şi-a revenit după un retur slab, reuşind trei goluri şi o pasă de gol. N’Doye îşi contiuă dansul tribal în jurul Andrei şi după marcarea celui de-al 12-lea său gol din acest sezon, iar Zicu rămâne grăsuţul genial care şi-a regăsit praful magic din vremurile bune ale carierei sale. Păcat că, la ultimul gol marcat de Hora, dar la care tot stadionul a scandat Zicu, nu am putut vedea nici live şi nici la reluări călcâiul cu care Zicu a destabilizat apărarea adversă, o adevărată performanţă a televiziunii care a transmis partida. 

Salutăm performanţa adevărată a portarului Stăncioiu care în acest meci a dat A TREIA SA PASĂ DECISIVĂ (!!!) din acest sezon, după pasele de gol pentru Axente în partidele cu Steaua şi Pandurii. De această dată serviciul extraordinar al portarului lui ASA a fost finalizat cu o superexecuţie pe măsură a unui alt talent renăscut la Târgu Mureş, Goga.

ASA Târgu Mureş are singura lojă de 5 stele la derbyul Dinamo – Steaua. „Am fi proştii proştilor dacă am pierde acest campionat” a sunat sentinţa demnă de o tragedie antică rostită de stelistul Adi Popa. Să vedem ce au de spus câinii roşii în privinţa acestei drame care s-ar putea contura la marea rivală. Acum 7 ani le-a ieşit un astfel de tackling decisiv la Steaua în cursa acesteia pentru cucerirea titlului. Campioana are de trecut o Vamă unde controlul se anunţă la sânge.

Modifică setările cookies