"GABARIT DEPASIT" Florian Ceafalau despre ultima sansa pentru greii Romaniei!

"GABARIT DEPASIT" Florian Ceafalau despre ultima sansa pentru greii Romaniei!

Romania este reprezentata de 3 boxeri la cel mai inalt nivel.

Cinci sanse neasteptate au avut boxerii romani la categoria grea, in ultimii ani. Pe rand, Ciocan, Dinu si Cojanu au boxat cu adversari de nivel mondial, insa au fost invinsi de fiecare data. Putin in contrast cu nivelul boxului profesionist din Romania, sansele primite de cei 3 grei au fost neasteptat de multe.

Ciocan este campionul "ratarilor", cu 3 meciuri cu miza, toate trei pierdute. Mai intai, cu Tyson Fury, in 2015. Cine castiga acel meci urma sa se bata cu Wladimir Klitschko, insa Ciocan nu a rezistat decat 7 runde. Tyson a scris istorie apoi si l-a invins pe Wlad, oprind 10 ani de suprematie a fratilor ucrainieni in box.

A doua sansa a lui Ciocan a fost cu Povetkin, in 2017. Cine castiga urma sa se bata cu Joshua, ceea ce rusul a si facut 10 luni mai tarziu, fiind invins insa prin KO in runda a 7-a.

A treia si cel mai probabil ultima sansa pentru Ciocan a venit acum 2 saptamani, cand a boxat cu unul dintre cei mai buni grei din lume, Victori Ortiz. Din pacate, Ciocan nu a reusit sa se ridice la nivelul cubanezului, cum nu a reusit nimic notabil nici cu Povetkin, nici cu Fury.

Razvan Cojanu este singurul greu care a boxat pentru un titlu mondial, urcand in ring cu Jo Parker in 2017, cand australianul a ramas fara adversar cu o saptamana inainte de meci. Cojanu a pierdut la decizie, romanul fiind si partenerul de antrenament al lui Parker. Un an mai tarziu, Cojanu a fost facut KO in runda a 2-a de Luis Ortiz, cel care l-a invins anul acesta si pe Ciocan.

Al treilea mare greu al Romaniei, Bogdan Dinu, pare intrat si el pe aceeasi linie cu colegii sai de generatie, insa pugilistul roman are o mare sansa luna aceasta. Dupa ce a fost invinsi pe Jarrell Miller, prin KO, in noiembrie, americanul castigandu-si meci de titlu mondial cu Joshua, Dinu boxeaza cu bulgarul Pulev, cel care, la fel ca Ortiz, isi asteapta randul la o sansa la titlul mondial. 

Meciul lui Dinu cu Pulev este, cel mai probabil, ultima sansa a celor 3 grei din boxul romanesc! Bulgarul este favorit, insa Dinu, daca face un meci curajos, are o sansa. Sper ca a invatat din evolutia ultra defensiva si fara nicio sansa de victorie a lui Ciocan cu Ortiz, si va incerca, macar, sa castige acest meci! Nici Joshua nu avea sanse prea mari cu Wlad, si am vazut cu totii cum a fost scrisa istoria. Asa cum spune un vechi proverb latin, "soarta ii favorizeaza pe cei curajosi!".

VIDEO PROTVPLUS.RO

USR PLUS cere demiterea șefilor Administrației Spitalelor și a Spitalului Foișor, după scandalul mutării pacienților
BRAT
Modifică setările cookies