Mihai Mironica Dinamo Opinii

Dinamo a prins contur. Mihai Mironica scrie despre sansele lui Dinamo la primul titlu dupa 10 ani de asteptare

Dinamo castiga in fata acestui epigon al Politehnicii din Iasi si se pozitioneaza din nou pe locul doi, sau pe unu in clasamentul restului lumii, Steaua parand din alta lume cu banii ei.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 17 Septembrie 2016, 23:08
Data actualizarii: Sambata 17 Septembrie 2016, 23:12

Sunt zece sezoane de cand Dinamo n-a mai cucerit titlul si tot zece sezoane de cand cele doua mari ale istoriei fotbalului nostru n-au mai mers cap la cap intr-un sezon pana la final. Poate Dinamo sa readuca tabloul clasic din fotbalul nostru, cel care de cele mai multe ori se reducea la o conflagratie intre blocul stelist si cel dinamovist?

In primul rand ca Dinamo nu mai are un "bloc" ca pe vremuri, de-abia isi poate purta de grija siesi, in timp ce Steaua a avut asigurate in sezonul trecut 18 puncte cu stelutele Viitorul si Botosani. Si sunt toate semnele ca birul va continua sa fie platit de aceste echipe unice care nu pot sa-i deranjeze un fir de par Stelei. Insa Dinamo va simti etapa viitoare, la Ovidiu, ca Hagi redevine brusc generalul agresiv cand Viitorul joaca in compania cainilor si nu a baietilor din echipa finului.

Macar Dinamo si-a construit un bloc al ei in lot. Are un prim 11 clar, echipa de start din aceasta etapa fiind formula ideala a cainilor. Sigur ca Bizonul negru si confuz pare a avea un potential mai bun decat noul Bizon alb si proaspat marcator adus din Slovacia. Dar cred ca pana la urma va birui ratiunea si haita isi va pune ambii bizoni in frunte pentru un sezon in care se poate ataca o echipa a Stelei ce trebuie sa lupte pe istovitorul front european si care pare slabita dupa iesirile si intrarile la iarmarocul transferurilor.

Dinamo pare echilibrata, solida in toate zonele, dar nu e cumva doar o aparenta? Maric marcheaza la debut, capteaza atentia, dar tanarul de langa el, Nedelcearu, chiar este un fundas de baza pentru o candidata la titlu? Branescu a servit o cafea pe langa Buffon, dar poate el castiga puncte in meciuri mai dificile ale cainilor? Este Dinamo pregatita si pentru momentele in care excelentii Nistor, Lazar, Rotariu, Palic, muschetarii lui Dinamo, nu vor mai fi in formula completa din cauza unor accidentari sau suspendari?

Dinamo a marcat 3 goluri in poarta unei echipe care primise doar 5 goluri in primele 6 etape din acest sezon. Se deschide insa si aici o paranteza, apararea Iasiului nu i-a avut pe titularii Mihalache si Voicu. Dinamo a primit gol de la cel mai slab atac dintre primele 8 clasate, si asta fara sa fie pe teren Cristea, punctul de reper al trupei lui Napoli in ofensiva. Dinamo promite dar confimarea o poate oferi marti, la Ovidiu, pe terenul acestei FC Olt a Stelei, varianta de secol 21, care este Viitorul.

In rest, Doar Dinamo Bucuresti plateste amenzi la foc automat din cauza suporterilor, suporteri care, altfel, ii reproseaza patronului ca nu investeste suficienti bani in echipa. Si Doar Dinamo Bucuresti are cate un capitan pe etapa, revolutionand pe plan mondial conceptul de lider al echipei, de purtator al banderolei. Si, cum ziceam, Doar Dinamo Bucuresti pare sa evite transformarea acestui sezon intr-un mars solitar al Stelei.

Modifică setările cookies