De ce NU RISCA STEAUA nici o pedeapsa dupa refuzul de a da jucatori la nationala

De ce NU RISCA STEAUA nici o pedeapsa dupa refuzul de a da jucatori la nationala

Ce spun regulamentele FRF si FIFA in cazul boicotului la nationale

Pe scurt, dincolo de stupiditatea acestui cantonament, Steaua nu risca nimic din motive de regulament clar. Mai mult, nici jucatorii nu risca nimic. E vorba in primul rand de regulamentul FIFA, pentru ca, si in acest caz, cel romanesc nu e la fel de clar.

Iată regulamentele care altfel pot fi rezumate si cu declaratia lui Reghecampf: „Asta oricum nu e echipa naționala, e o selectionata divizionara”. Corect si asta… Dar si daca ar fi…

FIFA: „NU E OBLIGATORIU”

In regulamentul FIFA pentru Statutul si Transferul Jucatorilor scrie clar nu doar ca este obligatorie prezenta la nationala in cadrul datelor oficiale, ci e in mod explicit specificat si ca nu e obligatorie in cazul meciurilor care nu fac parte din calendarul internațional.

FRF este afiliata la FIFA si se obliga sa respecte regulamentele FIFA. Chiar daca in Regulamentul Disciplinar al FRF se vorbeste despre 4-8 meciuri suspendare pentru jucatorii care nu se prezinta la nationala. In Regulamentul FRF nu se spune explicit la care meciuri ale nationalei. S-ar putea presupune ca la toate, dar atunci s-ar contrazice cu Regulamentul FIFA. 

EXPLICATIILE COMPLETE SI REGULAMENTUL FRF, PE BLOG

VIDEO PROTVPLUS.RO

Elena Udrea - 8 ani de închisoare, Ioana Băsescu - 5 ani, în dosarul finanțării ilegale a prezidențialelor din 2009
BRAT

Modifică setările cookies