andrei burca Belarus Romania Nationala

„Vis din copilărie devenit realitate! Îmi iubesc țara!” Mesajul emoționant al lui Andrei Burcă după ce a înscris primul gol la națională 

România a câștigat primele două meciuri din campania de calificare la Campionatul European din 2024. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Miercuri 29 Martie 2023, 00:23
Data actualizarii: Miercuri 29 Martie 2023, 00:22

Naționala României a început cu dreptul în preliminariile Campionatului European din 2024, având două victorii în cele două partide jucate, scor 2-0 cu Andorra și 2-1 cu Belarus. Scorul a fost deschis de Stanciu, iar Burcă a mărit avantajul în doar două minute. 

„Tricolorii” au încasat însă un gol pe final, în minutul 86, prin Morozov, spre nemulțumirea selecționerului Edward Iordănescu. România rămâne însă pe locul al doilea în grupă. 

Andrei Burcă: „Aș vrea să câștigăm cum se întâmplă la CFR Cluj!” 

Andrei Burcă a vorbit despre bucuria pe care o simte pentru golul marcat, însă nu s-a arătat mulțumit de golul încasat și de momentele de neatenție. 

„Nu am cuvinte să descriu, vis devenit realitate din copilărie, să marchez sub tricolor, nu pot descrie sentimentele pentru că îmi iubesc țara, îmi place și deviza uniți sub tricolor, mai ales după ultimele evenimente, ce s-a întâmplat acolo, voiam să iau un fular și să reprezint țara. 

Sunt sentimente împărțite pentru că am controlat partida, dar pe final am tremurat, nu trebuie să se întâmple așa, am început bine, în a doua repriză la fel, am început bine, am avut și bară iar apoi am avut o stare de relaxare care nu e normală dacă vrem să mergem la EURO. Am intrat în jocul lor, am fost greoi, multe pase jucate într-o zonă, când Mister ne-a cerut să schimbăm partea. Ne bucurăm că am luat șase puncte, asta a fost foarte important în această primă etapă, dar trebuie să fim conștienți de ce putem face pe viitor, în ritmul acesta o să suferim foarte mult la fiecare partidă.

Am urmărit mingea, știam unde se duce, m-a ținut și adversarul, mă bucur că am câștigat, dar mi-aș fi dorit să nu luăm gol, pentru a da încredere pe viitor. Când primești goluri e foarte dificil să emiți pretenții, pentru că ai mereu ideea în subconștient că poți lua gol. Aș vrea să câștigăm cum se întâmplă la CFR Cluj, 1-0, să fim o echipă pragmatică, să știm ce vrem, să liniștim meciul când e cazul. 

Nu știți ce s-a discutat în presă după meciul din Andorra? Am mers 8-9 ore acolo, au luat roșu. Sunt echipe care își dau viața, nu mai este fotbalul de pe vremuri când vii și știi că poți câștiga o partidă. 

Am simțit aseară că o să facă egal și o să piardă Israel și noi vom pleca cu șase puncte, dar aș dori să fim mai concentrați”, a declarat Andrei Burcă la finalul meciului pentru Digi Sport. 

Naționala României va juca următoarele două meciuri din campania de calificare în deplasare cu Kosovo, pe 16 iunie de la 21:45, iar apoi cu Elveția, pe 19 iunie, de la aceeași oră. 

Clasamentul Grupei I

1. Elveția - 6 puncte

2. România - 6 puncte 

3. Kosovo - două puncte 

4. Andorra - un punct

5. Israel - un punct

6. Belarus - 0 puncte 

Articol recomandat de stirileprotv.ro
Anunțul momentului vine din Rusia
Vineri 12 Mai 2023, 11:45
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!