Vasile Miriuță vine cu o soluție inedită pentru Edi Iordănescu: "Așa nu te mai lua nimeni la ceartă"

Vasile Miriuta Bosnia si Hertegovina Echipa Nationala Muntenegru Romania Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 07 Iunie 2022, 08:15
Data actualizarii: Marti 07 Iunie 2022, 08:15

România înfruntă Bosnia și Herțegovina, astăzi, de la ora 21:45, LIVE TEXT pe www.sport.ro, în runda a doua din Liga Națiunilor.

Tricolorii vin după meciul foarte slab din Muntenegru, scor 0-2, în timp ce Bosnia și Herțegovina a remizat în primul duel din grupă, 1-1 contra Finlandei.

Propunerea lui Vasile Miriuță pentru naționala României

Vasile Miriuță, fost antrenor la Dinamo sau CFR Cluj, în prezent director tehnic la Minaur Baia Mare, spune că o strategie mai bună din partea naționalei României ar fi fost să se bazeze la meciul din Muntenegru exclusiv pe fotbaliști din Liga 1, dându-le șansa să se afirme.

"La ce rezultate avem în ultima vreme, nu mai e o surpriză, nu doar pentru mine, ci cred că pentru toţi suporterii români. Deja avem probleme la nivel naţional. Am avut un baraj (n.r - Corvinul Hunedoara - Minaur Baia Mare, pentru promovarea în Liga 2) şi m-au sunat nişte prieteni să îmi zică că nu ne uităm la meci.

Eu cred că am luat-o prea în serios (n.r - Liga Națiunilor), am văzut şi celelalte echipe joacă cu fotbalişti din campionatul intern, noi aducem aceiaşi jucători de afară, nu le mai dau nume. Cu Muntenegru puteam jucă cu cei din campionatul intern şi dacă pierdeai nu te lua nimeni la ceartă. Eu cred că trebuia să le dăm şanse mai multe.

Suntem de mândra minune, dar putem câştiga în Bosnia, dar depinde de atitudinea jucătorilor, să demonstreze că a fost un accident cu Muntenegru. Jucând şi câştigând ne pot da peste nas, nu prin declaraţii, joacă câştigă şi dă-ne peste nas la toţi", a spus Vasile Miriuță, la Prima Sport.

Meciurile din iunie ale României în Liga Națiunilor

  • Sâmbătă, 4 iunie: Muntenegru – ROMÂNIA 2-0
  • Marți, 7 iunie, ora 21:45, stadion Bilino polje (Zenica): Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA
  • Sâmbătă, 11 iunie, ora 21:45, stadion Giulești (București): ROMÂNIA – Finlanda
  • Marți, 14 iunie, ora 21:45, stadion Giulești (București): ROMÂNIA – Muntenegru
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!