Urnele pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2026. ”Grupa infernală” și ”grupa accesibilă” pentru România

urne CM 2026 Cupa Mondiala 2026 Romania Nationala Radu Drăgușin / Sursa: Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 03 Iulie 2024, 23:09
Data actualizarii: Miercuri 03 Iulie 2024, 23:11

România a părăsit EURO 2024 cu fruntea sus, după ce a fost învinsă de Olanda, scor 0-3, în optimile de finală ale competiției din Germania.

Acum, toate gândurile se duc automat către Cupa Mondială din 2026, unde România va lupta în preliminarii în primă fază. În noiembrie 2023, România obținea accederea la turneul final din Germania după ce învingea Israel cu 2-1 în deplasare. Victoria cu Elveția 1-0 din ultima etapă a preliminariilor EURO 2024 le asigura tricolorilor prezența la European terminând pe primul loc preliminariile.

De acum înainte, pentru națională urmează meciurile din UEFA Nations League, unde ne aflăm în Liga C, în Grupa 2 cu Lituania, Cipru și Kosovo. Primul meci va avea loc pe 6 septembrie, în deplasare cu Kosovo. Apoi, cu Lituania jucăm pe 9 septembrie, dar în București.

  • Nicolae Stanciu / Getty Images

România, în urnele pentru Cupa Mondială din 2026

În curând vor începe și emoțiile Cupei Mondiale din 2026, unde România va fi în urna a doua valorică în foarte mare măsură. La cum arată în acest moment lucrurile, tricolorii vor fi chiar ultima echipă din urna a doua.

Urna 1: Franța, Belgia, Anglia, Portugalia, Olanda, Spania, Croația, Italia, Germania, Elveția, Danemarca, Ucraina

Urna 2: Austria, Polonia, Ungaria, Suedia, Țara Galilor, Serbia, Cehia, Scoția, Turcia, Slovacia, Norvegia, ROMÂNIA

Urna 3: Grecia, Slovenia, Irlanda, Finlanda, Albania, Islanda, Macedonia de Nord, Irlanda de Nord, Georgia, Bosnia, Israel, Bulgaria

Urna 4: Luxemburg, Armenia, Belarus, Kosovo, Kazahstan, Azerbaidjan, Estonia, Cipru, Lituania, Letonia, Insulele Feroe, Republica Moldova

Urna 5: Andorra, Malta, Gibraltar, Liechtenstein, San Marino

”Grupa infernală” pentru tricolori: Franța, ROMÂNIA, Georgia, Kosovo, Andorra

”Grupa accesibilă” pentru tricolori: Ucraina, ROMÂNIA, Bulgaria, Insulele Feroe, San Marino

România, încrezătoare după parcursul de la EURO 2024

Zeci de mii de suporteri români au fost prezenți în tribunele arenei din capitala Bavariei, în timp ce milioane de compatrioți au urmărit cu sufletul la gură confruntarea de acasă. O victorie a "tricolorilor" însemna un moment istoric pentru fotbalul românesc.

Parcursul României la acest turneu final a fost unul remarcabil. Echipa antrenată de Edward Iordănescu a terminat pe primul loc într-o grupă extrem de echilibrată, în care toate cele patru formații au acumulat câte 4 puncte. Diferența s-a făcut la golaveraj, iar "tricolorii" au profitat de startul excelent, când au învins Ucraina cu un categoric 3-0. A urmat o înfrângere previzibilă în fața Belgiei (0-2) și un egal important cu Slovacia (1-1) care a asigurat calificarea în optimi.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!