Un fost internațiol român, sfat pentru Edi Iordănescu în privința convocărilor: „Doar atunci ar trebui chemați”

Echipa Nationala Dorinel Munteanu edi iordanescu Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 31 Martie 2022, 09:48
Data actualizarii: Joi 31 Martie 2022, 09:56

Edi Iordănescu și-a început mandatul pe banca naționalei României cu o înfrângere (0-1, cu Grecia) și un rezultat de egalitate (2-2, cu Israel).

Dorinel Munteanu, fotbalistul cu cele mai multe meciuri la națională, îl sfătuiește pe Iordănescu jr. să-și facă un nucleu de cel mult 30 de jucători dacă vrea să facă performanță.

Dorinel Munteanu: „Prima repriză cu Grecia a fost foarte slabă, o brambureală!”

„Noi avem fotbaliști mai buni decât au fost rezultatele în ultimii doi, trei ani, doar că trebuie să fie disciplinați tactic și să respecte la literă planul.

Prima repriză cu Grecia a fost foarte slabă, o brambureală, fiecare jucător voia să aibă mingea, să dea el gol. Cu Israel a fost bună prima parte, chiar nu mă așteptam să mai fim egalați de la 2-0.

Eu aș juca măcar patru meciuri la rând cu Cicâldău și cu Răzvan Marin ca mijlocași centrali, ca să devină sudat cuplul acesta.

Nu e normal să prindă naționala cine joacă bine într-un meci! Ca să fii convocat trebuie să joci bine măcar de-a lungul unei jumătăți de an sau să fii „wow” în zece meciuri, să zicem”, a spus Dorinel Munteanu, potrivit gsp.ro.

Rădoi a folosit 64 de jucători în cei doi ani de zile petrecuți la naționala României

„Asta nu e în regulă, nu poți să ai atât de mulți fotbaliști pe listă! Ți-am spus, maximum 30 să fie!”, a mai spus Dorinel Munteanu.

România ocupă locul 37 în clasamentul FIFA și se află sub echipe precum Nigeria, Slovacia sau Algeria, etc.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!