BGS a reziliat contractul cu FRF: "Agentii care au facut exces de zel vor fi sanctionati" Comunicat oficial

Firma de paza si FRF au intrerupt contractul dupa incidentele de la meciul cu Ungaria. 

Meciul dintre Romania si Ungaria s-a soldat cu 60 de victime, oameni care au avut nevoie de ingrijiri medicale in urma ciocnirilor cu fortele de ordine. Stewarzii de la BSG au fost acuzati de mai multi suporteri de brutalitate, iar momente socante au fost surprinse pe camera. Batrani, copii si mai multi oameni nevinovati au fost prinsi in lupta bodyguarzilor BGS cu reprezentantii galeriilor. BGS anunta ca face o ancheta si ii va sanctiona pe agentii care au facut exces de zel. Contractul cu FRF a fost reziliat in aceasta seara.

COMUNICAT OFICIAL:


"In urma incidentelor petrecute la meciul Romania–Ungaria intre agentii BGS si unii suporteri, dorim sa prezentam in cele ce urmeaza pozitia oficiala a societatii noastre:

1. Toate imaginile foto/video vor fi analizate, iar agentii BGS care au facut exces de zel vor fi sanctionati.

2. Declansarea evenimentelor din peluze au avut ca origine unele grupuri de suporteri ale echipelor Steaua, Dinamo, Petrolul cat si gruparea cunoscuta sub denumirea “Honor et Patria”. Galeria Dinamo Sud a atacat galeria maghiara, membrii galeriei Stelei s-au batut intre ei, galeria echipei Petrolul a lovit cativa agenti de securitate iar cei de la “Honor et Patria” au aruncat la propiu 2 agenti de securitate BGS peste balustradele de protectie. De asemenea, numerosi membri ai acestor grupari au introdus pe stadion materiale pirotehnice (petarde/torte) pe care le-au folosit pe durata intregului meci aruncandu-le catre agentii de ordine, pe teren si dintr-o zona in alta a peluzelor. Aceste materiale sunt de mici dimensiuni iar din informatiile pe care le-am primit ulterior meciului am aflat ca au fost introduse pe stadion ascuse in lenjeria intima, legea nepermitandu-ne perchezitia corporala amanuntita ci doar un control sumar. Aceste grupari au vandalizat mobilierul stadionului (scaune) folosind bucatile rupte pe post de proiectile indreptate de asemenea catre agentii de ordine si jandarmi. Unele dintre proiectile au facut victime, ranind atat membri ai fortelor de ordine cat si spectatori.

3. Conform legii 10/2012 “ serviciul de asigurare a ordinii si sigurantei in incinta arenelor sportive, se presteaza de catre societatile specializate de paza si protectie sau de catre Politia Locala”. In baza acestei legi, a contractului si a planului de paza consideram indreptatita implicarea agentilor BGS in pastrarea sau restabilirea ordinii si sigurantei in tribune.

In incheiere supunem atentiei cateva aspecte:
- De ce intotdeauna conflictele cu toate fortele de ordine (nu doar BGS) pornesc intotdeauna din zona peluzelor, cauzate de aceleasi grupuri de suporteri care se autointituleaza –ultras?
- Cum este posibil ca in restul stadionului sa fie pastrata ordinea si sa nu existe niciun fel de incidente?
- De ce intotdeauna huliganii ajung sa fie victimizati, chiar si in contextul in care incalca legea in mod flagrant si repetat, provocand daune materiale, fizice, sportive si morale intregii Romanii?
- Ia cineva in considerare reactia zecilor de mii de spectatori care cer evacuarea si stoparea huliganilor?

Luand in considerare cele de mai sus, lacunele legislative, presiunea mediatica si reactia Federatiei Romane de Fotbal, in urma incidentelor petrecute la meciul de fotbal Romania-Ungaria, societatea noastra a ales sa rezilieze unilateral contractul de prestari servicii incheiat cu FRF incepand cu data de 27.10.2014. Am luat aceasta decizie, convinsi fiind ca am facut tot posibilul sa respectam legea si sa mentinem in cadrul meciurilor, climatul de liniste si ordine pentru zecile de mii de suporteri nu pentru o mana de huligani.

BGS Grup"

 

JANDARMII AU INTERZIS 20 DE SUPORTERI!

Douazeci de suporteri romani au fost sanctionati contraventional dupa incidentele de la meciul Romania-Ungaria si au primit interdictie pe stadioane pentru o perioada de la sase luni la un an, informeaza Jandarmeria Romana, care mai precizeaza ca totalul amenzilor date fanilor este de 18.000 de lei.


Jandarmeria informeaza ca in urma incidentelor care au avut loc in interiorul Arenei Nationale, a intervenit, conform prevederilor legale, pentru restabilirea ordinii publice, aplicand ulterior mai multe sanctiuni.

Astfel, peste 50 de persoane au fost identificate de fortele de ordine, dintre acestea 30 fiind sanctionate contraventional pentru provocare de scandal, aruncarea de obiecte asupra suporterilor, patrunderea in stadion fara documente de acces, impiedicarea fortelor de ordine de a-si indeplini sarcinile de serviciu, proferarea de injurii si expresii jignitoare etc.

De asemenea, dupa sesizarea Politiei, se fac cercetari pentru savarsirea a 19 infractiuni, majoritatea pentru detinerea si utilizarea de materiale pirotehnice.

Pe de alta parte, Jandarmeria precizeaza ca in conformitate cu prevederile legale, "controlul corporal sumar la accesul spectatorilor pe stadion, indrumarea si supravegherea publicului pe stadion au fost realizate de catre cei peste 1.000 de agenti ai societatii de paza si protectie (BGS - n.r.) contractata de organizator)".

Dupa meciul Romania-Ungaria, disputat sambata seara pe Arena Nationala din Capitala, mai multi suporteri au reclamat violente ale agentilor firmei de securitate, in timp ce reprezentantii acesteia au afirmat ca au avut, la randul lor, angajati agresati si ca o parte a fanilor vin pe stadion exclusiv pentru a se bate cu fortele de ordine sau intre ei.

In urma incidentelor din tribune, mai multe persoane au suferit fracturi sau traumatisme craniocerebrale minore, fiind duse la spital.

Incidente violente au avut loc si la precedentul meci Romania-Ungaria, jucat la Bucuresti in 6 septembrie 2013. Atunci, suporterii unguri au fost recalcitranti la Gara de Nord, unde au folosit fumigene si au incercat sa forteze dispozitivele de ordine, dar si in Centrul Istoric, dupa ce s-au aratat deranjati de prezenta echipelor de filmare ale televiziunilor de stiri. Potrivit Jandarmeriei, 16 suporteri unguri au primit ulterior o interdictie de un an pe stadioane.

In unele incidente au fost implicati si suporteri romani, in majoritate ai echipelor bucurestene. Unii dintre acestia au aruncat cu pietre asupra autobuzelor care duceau fanii unguri la stadion, iar altii, nemultumiti de interzicerea accesului cu bauturi alcoolice pe Arena Nationala, au agresat fortele de ordine. De asemenea, jandarmii au dejucat intentia unor suporteri rapidisti, stelisti si dinamovisti de a se bate intre ei dupa terminarea meciului, 41 dintre acestia fiind dusi la Politie.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Klaus Iohannis, despre pașaportul de vaccinare în UE: „Ar trebui utilizat pentru scopuri medicale”
BRAT

Modifică setările cookies