ANALIZĂ Tricolorii lui Edward Iordănescu, un dezastru și în țările arabe! Românii sunt abonați la retrogradare în Arabia Saudită și Qatar

Echipa Nationala andrei burca Denis Alibec florin tanase Nicolae Stanciu Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 24 Aprilie 2024, 08:08
Data actualizarii: Miercuri 24 Aprilie 2024, 08:15

Actualii sau foștii internaționali se fac de râs pe salarii mari în Saudi Pro League și Qatar Stars League în acest sezon.

* EURO 2024 este transmis de PRO TV, Pro Arena și VOYO

România se află pe locul 4 în clasamentul țărilor care dau fotbaliști străini în prima ligă din Arabia Saudită, după Brazilia (27 de jucători), Maroc (11) și Portugalia (9) și la egalitate cu Algeria (6).

Însă, cu excepția lui Nicolae Stanciu (Damac FC, locul 8), toți ceilalți cinci foști sau actuali tricolori, atrași aici de salariile imense, se află pe ultimele poziții în Saudi Pro League, la retrogradare!

Andrei Burcă și Florin Tănase - penultimii în Arabia Saudită, Denis Alibec - penultimul în Qatar

Astfel, după 28 de etape (din totalul de 34), Andrei Burcă și Florin Tănase sunt penultimii, pe locul 17, cu Al-Okhdood (24 de puncte, retrogradează în liga secundă locurile 16-18), Ciprian Tătărușanu pe locul 16 cu Abha Club (25 de puncte), Alin Toșca pe 15 cu Al-Riyadh (tot 25 de puncte), iar Andrei Cordea se află cu Al-Tai pe locul 14 (26 de puncte - următoarea clasată, pe 13, are 30 de puncte).

Practic, este aproape imposibil ca în acest sezon să nu retrogradeze cel puțin o echipă la care este legitimat vreun fotbalist român!

Nici Denis Alibec nu o duce mai bine în Qatar. Echipa atacantului român, Muaither, este penultima în Qatar Stars League după 20 de etape, la egalitate de puncte (14) cu ultima clasată.

Ajunge Ciprian Tătărușanu la 100 de goluri încasate în acest sezon în Arabia Saudită?

În ultima etapă, portarul român Ciprian Tătărușanu a încasat din nou o sumedenie de goluri, în Al-Shabab - Abha Club 5-0 din etapa a 28-a din Saudi Pro League.

Fostul goalkeeper al naționalei a scăpat cumva ieftin, dacă ne gândim la ce a pățit în acest sezon în meciurile cu Al-Nassr (0-8), Al-Hilal (0-7) sau Al-Ahli (0-6) din campionat.

În total, de când a ajuns în Arabia Saudită, în august anul trecut, Tătărușanu a încasat 74 de goluri în cele 30 de meciuri oficiale jucate în campionat și cupă.

Portarul român mai are de disputat cu Abha ultimele șase etape din Saudi Pro League.

Clasamentul din Saudi Pro League

Clasamente oferite de Sofascore

Clasamentul din Qatar Stars League

Clasamente oferite de Sofascore
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!