Nationala

Stoichiță, întrebat direct: 'Laszlo Boloni a fost ales pentru națională?'. Anunțul FRF

Directorul tehnic al FRF a oferit detalii despre negocierile cu candidații pentru postul de selecționer al României și a lăsat de înțeles că există un favorit.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 05 Ianuarie 2022, 19:52
Data actualizarii: Miercuri 05 Ianuarie 2022, 19:55

Mihai Stoichiță a fost întrebat direct la Digisport dacă FRF l-a ales pe Laszlo Boloni (68 de ani) pentru funcția de selecționer. Oficialul Federației a anunțat că așteaptă răspunsul antrenorului care este liber de contract din mai și a precizat că "Loți" nu are pretenții exagerate în ceea ce privește salariul.

Mihai Stoichiță: "Depinde de răspunsul lui Boloni ce se va întâmpla în continuare"

În cazul în care și varianta Boloni va pica, FRF se va îndreapta către numele rămase pe listă, Adrian Mutu și Edi Iordănescu.

"Sunt încă în discuții ambele părți. Urmează să mai avem mâine-poimâine discuții cu Loți. Să vedem dacă mergem la Nisa sau vine el la București. Sunt discuții cu toate cele 3-4 variante. Sigur, se poate întâmpla și asta (n.r - să vină Boloni la București). La ora asta încă nu e sigur, cine știe?!

Depinde și de răspunsul lui Loți ce se va întâmpla în continuare. Dacă nu, vor fi urmărite și celelalte piste care au fost deja contactate, iar atunci vom lua o hotărâre. Da, Boloni poate să devină o variantă dacă el este interesat de colaborarea cu FRF și vrea să devină selecționerul României.

Loți are niște cereri rezonabile care pot fi îndeplinite, eu asta știu. Cred că se poate ajunge la o finalitate a discuțiilor în zilele următoare cu el. Contractul trebuie să fie de cel puțin două campanii. Eu cred că această continuitate este foarte importantă", a declarat Mihai Stoichiță.

De-a lungul carierei, Boloni le-a pregătit pe Nancy, naționala României, Sporting, Rennes, Monaco, Al-Jazeera, Standard Liege, Al-Wahda, Lens, PAOK, Al Khor, Al-Itiihad, Antwerp, Gent, Panathinaikos. 

Boloni a mai fost selecționerul României între 2000 și 2001, pentru zece meciuri. A părăsit naționala pe 30 iunie 2001 pentru a accepta oferta celor de la Sporting Lisabona, unde l-a antrenat pe Cristiano Ronaldo.

Șase victorii, un rezultat de egalitate și trei înfrângeri au bifat ”tricolorii” cu Boloni selecționer, în perioada 2000-2001.

Modifică setările cookies