Socant: in meciul Bulgaria 1-1 Romania din 92 nu "s-a vrut" victoria Romaniei!

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 16 Noiembrie 2007, 17:41
Data actualizarii: Vineri 16 Noiembrie 2007, 17:41
ADRIAN POPESCU DEZVALUIE AMANUNTE-SOC DIN SINGURA RATARE A GENERATIEI HAGI

Cu Bulgarii nu am avut niciodata meciuri usoare. Desi calificati la Euro 2008, Romania lui Chivu nu va avea viata usoara la Sofia. Bulgarii vor sa razbune umilinta suportata. Nu este, insa, singurul meci cu probleme avut de romani in Bulgaria. In 92, Romania si Hagi, antrenata de Mircea Radulescu avea nevoie de o victorie la doua goluri la Sofia pentru a merge la Euro 92, al doilea turneu final consecutiv al "generatiei de aur". Au fost multe discutii pe marginea acelei partide, retinuta si pentru ocaziile uriase ratate de romani, printre care si un penalty al lui Hagi. Autorul singurului gol de atunci, Adrian Popescu, dezvaluie amanunte socante - nu s-a vrut calificarea Romaniei la Euro 92, spune fostul fotbalist al Craiovei: 

 "S-au facut mari greseli atunci. Era un meci capital si in loc ca jucatorii sa fie chemati din timp, cu 10 zile inainte, sa pregateasca jocul, acestia au venit doar cu cateva zile inainte de meci. Erau fotbalisti de la Real Madrid, de la Zaragoza, erau mai importante cluburile in acei ani. In plus, cred ca nici cei din federatie nu au dorit toti calificarea. Erau unii din anturaj care nu au dorit ca Mircea Radulescu sa califice echipa la Europene"

"Am vazut si eu ca sunt fel de fel de povesti. Ca ar fi fost intelegere, dar ca a cazut pentru ca a aflat UEFA. Eu la acea vreme nu stiu sa fi fost nimic. Stiu ca a fost un meci greu, noi asta am simtit pe teren. Era un teren mlastinos, iar in partea a doua ne-au cam lasat bateriile", a spus Adrian Popescu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!