VIDEO EXCLUSIV Șah la Generația de Aur, în direct la Ora Exactă în Sport: ”Suntem puțin supărați. Nu vedem acel patriotism la ei”

Federația Română de Fotbal va trebui să întocmească o listă cu antrenori care pot prelua postul de selecționer al României în perioada următoare, după ce Dan Petrescu a refuzat propunerea lui Răzvan Burleanu.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 21 Decembrie 2021, 12:03
Data actualizarii: Marti 21 Decembrie 2021, 12:16

Înainte de a-l contacta pe Dan Petrescu, Burleanu a încercat să-i abordeze pe Gică Hagi și pe Răzvan Lucescu, dar s-a lovit de refuzuri din partea acestora. Se zvonește că Adrian Mutu (42 de ani) este favorit pentru preluarea postului de selecționer.

Florin Lovin speră ca cei din Generația de Aur să vină și să spirije echipa națională, care nu a mai fost la un turneu final din 2016. 

„Eu, totuși sunt lucrat dintr-un material puțin diferit, dar totuși îl înțeleg. Când ai o situație materială foarte bună, când practic ai realizat în fotbal cam tot ce se poate realiza... eu renunțam la ceva bani, puneam dela mine, sau ceva de genul ăsta. Naționala e ceva suprem, mai ales pentru Generația de Aur, care practic a atins apogeul în '94, dar și după. 

Lovin cheamă Generația de Aur lângă echipa națională

Cei de 30-40 de ani am crescut cu ei și poate suntem puțin supărați că nu vedem acel patriotism la ei. La cei tineri e foarte greu, dar la ei, care știu exact ce înseamnă naționala, cred că ar trebui să facă mai mult. Ar trebui să treacă peste prejudecăți, peste partea financiară și să antreneze echipa națională.

Răzvan Burleanu, atâta timp cât îl contactezi pe Hagi, te refuză. Te duci la Răzvan Lucescu, te refuză, vii la Dan Petrescu, te refuză, practic a cam închis gura contestatarilor. Și FRF, cred eu, dacă și-l dorea cu adevărat pe Dan Petrescu, plătea acea clauză. 

Cred mai mult în Edi Iordănescu, doar prin faptul că e un antrenor care a avut rezultat și a demonstrat. Și Mutu e un jucător care a realizat foarte multe cu echipa națională, simte altfel echipa națională față de Iordănescu”, a spus Florin Lovin, la Ora Exactă în Sport.

România face parte din grupa 3 în Liga B din Nations League și are parte de adversari accesibili. 

Din urma capilor de serie a ieșit Bosnia, iar Finlanda și Muntenegru completează grupa. ”Tricolorii” au cel mai bine cotat lot din această grupă!

Grupa României, potrivit cotelor de pe Transfermarkt:

1. Bosnia - 74 milioane de euro

2. Finlanda - 44 milioane de euro

3. România - 87 milioane de euro

4. Muntenegru - 64 milioane de euro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!