Romania U19 Campionatul European U19 MIhai Stoichita Nationala Mihai Stoichiță

România U19 ar putea primi o nouă lovitură după umilința de la Euro! Stoichiță: „A plecat în Ungaria, l-ar putea naturaliza!”

România U19 se întoarce „șifonată” de la Campionatul European U19, acolo unde a pierdut toate meciurile din grupă.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 24 Iunie 2022, 22:17
Data actualizarii: Vineri 24 Iunie 2022, 22:22

Selecţionata României a fost învinsă dramatic de Slovacia cu scorul de 1-0 (0-0), vineri seara, la Trnava, în ultimul său meci din Grupa A a Campionatului European de fotbal Under-19 din Slovacia, ratând astfel calificarea la barajul pentru Cupa Mondială Under-20.

După eșecul tricolorilor în Slovacia, Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a dezvăluit că Botond Gergely (19 ani), fotbalist care a jucat pentru naţionala României la Campionatul European sub 19 ani, a semnat cu Csikszereda și va juca din sezonul viitor în Ungaria.

Stoichiță crede că sunt șanse mari ca fotbalistul român să fie naturalizat de maghiari.

„Asta e situaţia. Să iei gol aşa, mi se pare stupid. O generaţie bună, zic eu, dar din păcate uite ce se întâmplă. Am ratat multe ocazii, am dezvoltat. Uneori fotbalul e nedrept. Ar fi fosst o mare realizare să meargă la baraj, era un punct pshologic pentru viitorul lor. Păcat, era o mare ocazie să facă o performanţă care intra în istorie.

Încercaţi să luaţi tot ce vi se oferă, nu vă mulţumiţi cu puţin, asta le-am spus.

Popa este un portar de viitor, dar nu numai el, interesant este şi Rareş Ilie, Coubiş”, a spus Mihai Stoichiţă, la Orangesport.

În urma înfrângerii cu Slovacia, tricolorii au ratat calificarea la barajul pentru Cupa Mondială Under-20.

România a încheiat participarea cu trei înfrângeri, toate la limită, 1-2 cu Italia, 1-2 cu Franţa şi 0-1 cu Slovacia, ocupând ultimul loc în grupă.

Franţa a învins Italia cu 4-1 şi a câştigat grupa, cu 9 puncte, urmată de Italia, 6 puncte, Slovacia, 3 puncte, România, 0 puncte. Franţa şi Italia s-au calificat în semifinale, iar Slovacia va juca un baraj cu a treia clasată în Grupa B pentru calificarea la Cupa Mondială Under-20 din Indonezia. Semifinaliste se califică direct la turneul mondial de anul viitor.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!