Romania U19 Campionatul European U19 MIhai Stoichita Nationala

România U19 ar putea primi o nouă lovitură după umilința de la Euro! Stoichiță: „A plecat în Ungaria, l-ar putea naturaliza!”

România U19 se întoarce „șifonată” de la Campionatul European U19, acolo unde a pierdut toate meciurile din grupă.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 24 Iunie 2022, 22:17
Data actualizarii: Vineri 24 Iunie 2022, 22:22

Selecţionata României a fost învinsă dramatic de Slovacia cu scorul de 1-0 (0-0), vineri seara, la Trnava, în ultimul său meci din Grupa A a Campionatului European de fotbal Under-19 din Slovacia, ratând astfel calificarea la barajul pentru Cupa Mondială Under-20.

După eșecul tricolorilor în Slovacia, Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a dezvăluit că Botond Gergely (19 ani), fotbalist care a jucat pentru naţionala României la Campionatul European sub 19 ani, a semnat cu Csikszereda și va juca din sezonul viitor în Ungaria.

Stoichiță crede că sunt șanse mari ca fotbalistul român să fie naturalizat de maghiari.

„Asta e situaţia. Să iei gol aşa, mi se pare stupid. O generaţie bună, zic eu, dar din păcate uite ce se întâmplă. Am ratat multe ocazii, am dezvoltat. Uneori fotbalul e nedrept. Ar fi fosst o mare realizare să meargă la baraj, era un punct pshologic pentru viitorul lor. Păcat, era o mare ocazie să facă o performanţă care intra în istorie.

Încercaţi să luaţi tot ce vi se oferă, nu vă mulţumiţi cu puţin, asta le-am spus.

Popa este un portar de viitor, dar nu numai el, interesant este şi Rareş Ilie, Coubiş”, a spus Mihai Stoichiţă, la Orangesport.

În urma înfrângerii cu Slovacia, tricolorii au ratat calificarea la barajul pentru Cupa Mondială Under-20.

România a încheiat participarea cu trei înfrângeri, toate la limită, 1-2 cu Italia, 1-2 cu Franţa şi 0-1 cu Slovacia, ocupând ultimul loc în grupă.

Franţa a învins Italia cu 4-1 şi a câştigat grupa, cu 9 puncte, urmată de Italia, 6 puncte, Slovacia, 3 puncte, România, 0 puncte. Franţa şi Italia s-au calificat în semifinale, iar Slovacia va juca un baraj cu a treia clasată în Grupa B pentru calificarea la Cupa Mondială Under-20 din Indonezia. Semifinaliste se califică direct la turneul mondial de anul viitor.

Modifică setările cookies