Romania si 'COSMARUL' ratarilor la CM si EURO! "Bine ca am scapat de ei!" Cum arata norocul echipei nationale:

Romania si 'COSMARUL' ratarilor la CM si EURO! "Bine ca am scapat de ei!" Cum arata norocul echipei nationale:

►Finalul se joaca azi! Marti de la 10 dimineata, LIVE de la Tribunal la Sport.ro, pe www.sport.ro si m.sport.ro!

Romania a avut noroc la tragerea la sorti pentru EURO 2016. Fiind in urma a treia, nationala urma sa dea piept cu unele dintre cele mai tari echipe din Europa, insa a scapat de probleme dupa tragerea la sorti.

Puteam cadea cu Spania, Germania, Olanda, Anglia, Italia sau Portugalia din urma 1, insa am picat cu cel mai accesibil adversar - Grecia. Chiar daca ne-au eliminat la barajul pentru CM 2014, grecii nu sunt o forta europeana si nu se pot compara cu echipele enumerate anterior.

Norocul lui Piturca, actual selectioner, s-a vazut si la adversara din urna 2. Romania putea nimeri cu Belgia, Suedia, Croatia sau Cehia, insa a fost din nou randul Ungariei sa ne fie adversar. Si aici sortii au tinut cu noi, vecinii din vest fiind cea mai accesibila echipa din urma 2. I-am intalnit in preliminariile CM 2014, in grupa de calificare si am obtinut patru puncte din sase: 2-2 la Budapesta si 3-0 la Bucuresti. In fata Ungariei nu am mai pierdut de 33 de ani.

Piturca a recunoscut si el ca am avut noroc, spunand ca se bucura ca am scapat de Olanda, cosmarul ultimelor calificari ratate.

"Fiti siguri ca imi doresc mult mai mult Grecia decat Spania, decat Germania, decat Italia, decat Olanda, nu? Ma uitam asa, ma gandeam parca vad ca o sa cadem in ultima grupa, cu Olanda, bine ca am scapat de cosmarul asta.

Cred ca e extrem de important cum incepem, cate puncte vom acumula in aceasta toamna. Vor fi meciuri extrem de dificile, intalnim cei mai buni, cei mai valorosi adversari si nu va fi simplu, nu va fi usor", a spus Piturca la revenirea in tara.

Cu cine jucam primele meciuri: cu Grecia in deplasare, cu Ungaria acasa si cu Finlanda in deplasare.

Cum ne-am descurcat cu Olanda in ultimii ani:

martie 2013 - Olanda 4-0 Romania (prelim. CM 2014)
octombrie 2012 - Romania 1-4 Olanda (prelim. CM 2014)
EURO 2008 - Olanda 2-0 Romania (grupe)
octombrie 2007 - Romania 1-0 Olanda (prelim. EURO 2008)
martie 2007 - Olanda 0-0 Romania (prelim. EURO 2008).

VIDEO PROTVPLUS.RO

Pedepse sporite pentru conducerea pe contrasens, pe autostradă. Permisul ar putea fi suspendat patru luni
BRAT
Modifică setările cookies