VIDEO Reveniri spectaculoase la echipa națională? Răspunsul lui Edi Iordănescu: ”Dacă ajungem la un turneu final, vor avea 40-41 de ani”

edi iordanescu Romania Romania - Grecia Nationala Edi Iordănescu
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 26 Martie 2022, 08:57
Data actualizarii: Sambata 26 Martie 2022, 09:18

România - Grecia 0-1. ”Tricolorii” au pierdut la debutul lui Edi Iordănescu, într-o paritdă amicală disputată pe stadionul din Ghencea.

După meci, noul selecționer a vorbit și despre revenirea „veteranilor” la echipa națională. Iordănescu Jr. a lăsat de înțeles că aceștia pot fi convocați dacă vor aduce un plus, chiar dacă au decis să se retragă, cum a fost cazul loui Cristi Săpunaru. 

„Orice jucător care poate să își aducă aportul pentru echipa națională, eu am spus că indiferent de vârstă vom apela la el. Sigur că trebuie să fim extrem de conștienți că unii dintre ei, dacă dă Dumnezeu să ajungem la turneul final, vor avea 40-41 de ani. Dar dacă ajungem la concluzia că pot fi utili grupului și pot ajuta la rezultat, pentru asta vom merge, e nevoie de încredere, să consolidăm lucrurile bune, atunci vom apela și la astfel de jucători. 

Oricine poate aduce un plus pentru echipa națională va avea ușa deschisă, dar nu îmi doresc să facem modificări majore sau de la o acțiune la alta să schimbăm lucruri prea multe. Atunci e greu să consolidăm lucruri, e greu să avem omogenitate, mi-e foarte greu spre imposibil mie ca la fiecare acțiune să organizez echipa”, a spus Edi Iordănescu.

VIDEO - Declarațiile date de Edi Iordănescu, după România - Grecia 0-1

Următorul meci amical al României este contra Israelului, marți, de la ora 20:45, ÎN DIRECT pe Pro X și VOYO.

În interviul acordat pentru PRO TV, Edi Iordănescu s-a arătat nemulțumit de prima repriză făcută de tricolori, iar la conferința de presă le-a transmis un ultimatum jucătorilor săi: cei care evoluează puțin la echipele de club nu vor mai fi chemați la echipa națională, începând din iunie, când sunt programate primele meciuri din Liga Națiunilor.

Selecționerul spune că s-a văzut o diferență clară între jucătorii români și cei greci în ceea ce privește ritmul de joc și trage deja un semnal de alarmă.

"Analizăm și vedem perspectiva. Nu pot fabrica jucători, nu-i pot scoate din joben. În momentul de față, ăștia sunt, mulți sunt tineri. Eu cred în potențialul lor, am știut unde vin, că sunt multe lucruri de pus la punct, e de muncă, dar sunt pregătit.

Mă rog la Dumnezeu ca jucătorii noștri să fie sănătoși și să joace cât mai mult la club pentru că sunt mulți dintre ei cu probleme și, dacă faceți o paralelă între noi și Grecia, nu stăm deloc bine.

Datoria mea e să cresc nivelul echipei, să iau deciziile corecte, să fiu extrem de obiectiv și să fiu activ, nu pasiv. Vă asigur că în viitor vom fi extrem de atenți la deciziile pentru selecție, iar cine nu va da totul pentru echipa națională, cu siguranță se va elimina singur”, a mai declarat selecționerul.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!