REPLICA lui Iordanescu pentru Reghecampf! Selectionerul sustine ca nu a renuntat la jucatorii Stelei! Tata Puiu cere sanctionarea Stelei

Autor: Sport.ro
Miercuri 27 Ianuarie 2016, 15:58

	REPLICA lui Iordanescu pentru Reghecampf! Selectionerul sustine ca nu a renuntat la jucatorii Stelei! Tata Puiu cere sanctionarea Stelei

Anghel Iordanescu i-a raspuns lui Laurentiu Reghecampf printr-un comunicat postat pe site-ul FRF. 

Avand in vedere tensiunile iscate in jurul cantonamentului din Antalya, selectionerul Anghel Iordanescu a tinut sa faca unele precizari.
 

"Inteleg, cu stupoare, faptul ca antrenorul echipei FC Steaua i-ar fi contactat pe antrenorii echipelor care au furnizat jucatori echipei nationale pentru acest cantonament, tehnicieni precum Mircea Rednic, Gheorghe Hagi, Marius sumudica sau Edi Iordanescu, pentru a le comunica o varianta falsa referitoare la situatia stelistilor convocati. si ca ar dezinforma, anuntand ca eu nu am mai dorit jucatorii de la FC Steaua la echipa nationala. Consider ca antrenorul FC Steaua si cei care au interzis participarea jucatorilor stelisti la actiunea echipei nationale urmaresc, prin aceasta atitudine, sa evite o eventuala sanctiune.

In acest context, doresc sa fac mai multe precizari. in primul rand, Comitetul Executiv al FRF a aprobat desfasurarea stagiului de pregatire din Antalya inca din 2015. Domnul Argaseala, prezent la sedinta Comitetului Executiv, nu s-a declarat impotriva acestui stagiu si nu s-a manifestat prin vot impotriva lui.

In al doilea rand, vreau sa fac publice detaliile discutiei la care am participat, alaturi de domnul Argaseala si de secretarul general adjunct al FRF, Gabi Badescu. Clubul FC Steaua a venit cu doua variante de lucru, nedorind sa accepte convocarea celor 6 jucatori pe care i-am dorit. Consider ca ambele variante sunt exemple de amatorism si sunt inacceptabile.

Prima dintre ele propunea ca toti cei 6 stelisti sa joace 45 de minute pentru FC Steaua, in partidele amicale, si 45 de minute pentru echipa nationala. Respect prea mult jucatorii pentru a-i transforma in navetisti! Cum sa fi stat pe drumuri, sa aiba zero concentrare?

A doua varianta a clubului FC Steaua era ca doar 3 jucatori sa se prezinte la lot. Alesi de antrenorul FC Steaua, nu de selectioner! in care fotbal din lumea asta un antrenor de club face selectia pentru echipa nationala? Astfel, Nita, Tosca si Stanciu urmau sa vina la lot. Ar fi fost o mare nedreptate fata de Adi Popa, Paul Papp si Mihai Pintilii, jucatori care au vrut cu siguranta sa onoreze aceasta convocare. ii cunosc foarte bine, sunt fotbalisti care vor, in permanenta, sa ajute echipa nationala.

Din cele patru variante propuse de noi, v-o impartasesc pe cea pe care am considerat-o mai mult decat acceptabila, atat pentru echipa nationala si FC Steaua, cat si pentru echilibrul dintre cluburile angrenate in lupta pentru play-off-ul Ligii 1. in aceasta varianta, din cei sase jucatori stelisti pe care i-am convocat, acceptam ca Nita si Tosca sa ramana totusi in cantonamentul echipei FC Steaua si doar patru jucatori, Papp, Popa, Pintilii si Stanciu sa vina in lotul primei reprezentative.

Astfel, ca selectioner, din dorinta de a fi echidistant fata de cluburile cu sanse la titlu si pentru locurile care duc in cupele europene, FC Steaua ar fi trimis la lot 4 jucatori, la fel ca Viitorul si Pandurii, si aproape de numarul de jucatori, 3, furnizat de Astra si Dinamo.

Nu a existat vreun moment in care, fie secretarul general adjunct al FRF, Gabriel Badescu, fie eu, sa abordam aceste discutii de pe pozitii de forta. Am amintit doar faptul ca este vorba de o decizie a Comitetului Executiv din 2015, de anul trecut, iar clubul FC Steaua, prin prezenta domnului Argaseala la sedinta Comitetului, stia de anul trecut de acest cantonament al echipei nationale, iar programul echipei FC Steaua putea fi stabilit din timp.

Fata de atitudinea manifestata la care fac referire, clubul FC Steaua, in mod contrar, a abordat o atitudine de pe pozitii de forta. Astfel, a invocat eventualitatea obligarii jucatorilor stelisti, de catre club, la semnarea unor angajamente prin care acestia sa renunte la echipa nationala. Mi se pare un lucru extrem de grav, in care cei implicati se joaca, la propriu, cu soarta unor oameni si cu destinul lor profesional. O situatie de neacceptat pentru fotbalul profesionist si pentru performanta. Iar acest lucru deja trebuie sa fie in atentia comisiilor abilitate, dupa parerea mea.

Precizez faptul ca, din momentul in care am inceput sa elaborez programul echipei nationale pentru aceasta perioada, am tinut cont de programul de pregatire al cluburilor. Am gandit ca o perioada de 20 de zile, de la inceputul anului 2016, este suficienta astfel incat jucatorii aflati in atentia convocarii sa petreaca la cluburi prima parte a pregatirilor, una de baza, de acumulari, si chiar sa aiba timp pentru a disputa cateva partide amicale cu echipa de club.

Nu s-a pus niciodata problema sa renunt la convocarea jucatorilor stelisti pentru acest cantonament. Am trimis faxuri de convocare pe adresa clubului FC Steaua si nu exista alte documente care sa retraga aceste convocari.

Mi-am dorit un cantonament in urma caruia sa se evidentieze fotbalisti ce pot deveni solutii noi pentru echipa nationala, data fiind aria restransa de selectie, dupa cum bine stiti. Am respectat si voi respecta totdeauna fotbalul si, mai presus de atat, jucatorii.

Acum, sper si imi doresc sa se faca lumina in acest caz, astept din partea Comitetului Executiv al FRF respectarea Regulamentului de Organizare a Activitatii Fotbalistice si deciziile care se impun.

 
 

Anghel Iordanescu
Antrenorul echipei nationale de fotbal a Romaniei"

 
Oficial: CMBSU a decis impunerea de noi restricții în Capitală. Ce nu vei mai avea voie să faci
BRAT

Modifică setările cookies