Laszlo Boloni Echipa Nationala edi iordanescu FRF Liga Natiunilor Nationala

Reacția lui Laszlo Boloni după ce a aflat că FRF va continua cu Edi Iordănescu indiferent de locul din Liga Națiunilor

FRF a anunțat că se va baza în continuare pe Edi Iordănescu la cârma naționalei României indiferent de locul pe care tricolorii îl vor ocupa la finalul grupei din Liga Națiunilor.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 25 Septembrie 2022, 09:38
Data actualizarii: Duminica 25 Septembrie 2022, 09:37

Deși în contractul semnat de Edi Iordănescu există o clauză prin care este demis automat în cazul în care termină pe ultimul loc în Liga Națiunior - fapt confirmat de selecționer în luna februarie - FRF vrea să îi acorde credit în continuare actualului selecționer.

Laszlo Boloni: "Locul nostru nu este în Liga C. Când am negociat eu cu FRF s-a vorbit prima dată despre primul loc"

Laszlo Boloni (69 de ani), actualul antrenor al lui FC Metz, cel cu care FRF a negociat pentru postul de selecționer înainte de varianta Edi Iordănescu, nu a ajuns la un acord cu Federația din cauza faptului că i se impunea încheierea grupei din Liga Națiunilor pe una dintre primele două poziții. În caz contrar, putea fi demis de la naționala României după doar câteva luni de mandat.

Boloni este încrezător că România poate încheia pe locul 3 din grupa de Liga Națiunilor și nu a dorit să comenteze prea mult schimbarea de abordare a Federației în cazul lui Edi Iordănescu.

"Nu am văzut meciul cu Finlanda. Ultimul loc într-o grupă nu este niciodată entuziasmant. Sunt ferm convins că Federația și jucătorii sunt preocupați. Sunt șansa ca lucrurile dacă decurg bine bine ca echipa națională să nu termine pe ultimul loc. Un pas înainte nu poate să facă, asta este adevărat, dar să sperăm că poate să obțină o victorie, iar Finlanda să nu facă mai mult de un egal în deplasare. Nu, nu cred că locul nostru în este în Liga C, dar evenimentele au făcut ca echipa națională să ajungă în această situație.

Da, când am negociat eu cu FRF s-a vorbit prima dată despre primul loc. Pe urmă, după certuri, s-a ajuns la primele două locuri. Eu pur și simplu nu am vrut să accept ideea. 

(n.r - despre faptul că Edi Iordănescu va continua indiferent de locul ocupat) Ăsta este un subiect pe care eu nu doresc să-l discut. Este Federația Română de fotbal cu conducătorii și sfătuitorii respectivi. Trebuie să acceptăm ceea ce ei vor decide. Prea multe schimbări nu este bine să faci, dar nu vreau să intru într-o asemenea discuție", a spus Laszlo Boloni, la Prima Sport.

Pentru România urmează ultimul meci din grupa de Liga Națiunilor, contra Bosniei, luni, de la ora 21:45.

Clasament grupa 3 din Liga B a Nations League

  • 1. Bosnia - 11p
  • 2. Muntenegru - 7p
  • 3. Finlanda - 5p
  • 4. România - 4p

Programul grupei

  • Luni, 26 septembrie, ora 21:45: România - Bosnia
  • Luni, 26 septembrie, ora 21:45: Muntenegru - Finlanda

VIDEO Mihai Stoichiță despre Edi Iordănescu

Modifică setările cookies