Reacție dură după ce România U19 a fost umilită de Norvegia: „Ei n-au scutiri medicale la sport! Am înfrânt și vom mai înfrânge!”

Romania U19 alexandru pelici FCU Craiova Marcel Puscas Norvegia Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 23 Martie 2023, 11:09
Data actualizarii: Joi 23 Martie 2023, 14:12

România U19 a fost învinsă în primul meci din Turul de Elită, cu Norvegia, 0-4. Tricolorii mici se află în Grupa I, din care mai fac parte Franța și Irlanda de Nord. 

România U19 a debutat în Turul de Elită cu o înfrângere usturătoare, 0-4 cu Norvegia. Cu Adrian Mazilu (17 ani) și Andrei Borza (17 ani) de la Farul Constanța în teren, plus Eduard Radaslavescu (18 ani), tricolorii mici s-au văzut conduși cu 0-3 încă din minutul 25. 

Marcel Pușcaș, amendament pentru Federația Română de Fotbal

Marcel Pușcaș (62 ani) nu-i atribuie lui Alexandru Pelici (49 ani) acest eșec. Președintele lui FCU Craiova consideră că vina este în întregime a Federației Române de Fotbal care nu se ocupă de creșterea și dezvoltarea jucătorilor. 

Marcel Pușcaș chiar a avut o recomandare pentru membrii FRF, ca în loc de broșurile elctorale trimise, să le ofere juniorilor cartea „Cum să devii fotbalist”, pe care fostul fotbalist al Stelei București și al Rapidului a lansat-o în urmă cu doi ani. 

„Norvegienii vor ajunge la Dortmund, Leipzig, Brighton, ș.a.m.d., apoi la Bayern, Manchester City.

Ai noștri la Ascoli, Mol Vidi, apoi, acasă. E circuitul clasic la români.

Ei sunt 5 milioane, noi vreo 20.

Alex Pelici n-are vină. LA România nu se invață fotbalul. Ar trebui invățat ÎN România.

Auziți voi, Mazilu, Radaslavescu, Borza, ș.a.m.d, 0-4? Vă dați seama ce Mazili, Borzi și Radaslavești trăiesc ascunși la fiorduri?

Ei schiază, inoată, patinează de la 3 ani. N-au gripă, umblă în pantaloni scurți și șlapi la 5  grade și noi vrem să-i batem N-au nici scutiri medicale la orele de sport. Dimpotrivă, abia le așteaptă.

Aaa, se antrenează mult pe sintetic și nu-și rup gleznele? Văd că nu-i deranjează.

Recomand cartea 'Cum să devii fotbalist'! După ce-o citiți, nu vă veți mira. Lectură plăcută!

P.S.: Poate că n-ar fi rău ca FRF, în loc să raporteze ce face lunar, cu scop electoral, prin publicarea unei reviste care ajunge la toate cluburile dar pe care n-o citește mai nimeni, să comande pentru toți copiii legitimați ai patriei această carte.

N-am nevoie de profit. Să suporte doar tiparul.N-ai să vezi așa ceva când orgoliul e 'cât China'. Forma fără fond, ca atitudine în birouri, se reflectă și, ghici unde? Pe terenul de joc.

Fotbalul românesc se va revigora când acești tineri vor îndeplini măcar 50% din ceea ce scrie în carte. Doar prin vot, șansele sunt minime, spre zero!

Copiii trebuie să fie prioritatea natională in fotbal, ci nu votul!

Până una, alta 'știm bătaie c-am mai luat'!Și vom mai lua! Am înfrânt și vom mai înfrânge!”, a scris Marcel Pușcaș pe contul oficial de Facebook. 

Lotul României U19 pentru meciurile din Turul de Elită 

Portari: David Dincă (Clubul Sportiv al Armatei Steaua), Ștefan Lefter (CS Corvinul 1921 Hunedoara), Mihai Ciontoș (AFC Progresul 1944 Spartac)

Fundași:  David Maftei (Unirea Dej), Robert Sălceanu (Gloria Buzău), Adrian Grigore-Huideș (Albacete Balompié / Spania), Răzvan Pașcalău (U.S. Lecce / Italia), Andrei Borza (Farul Constanţa), Ștefan Duțu (Farul Constanţa 2), Mark Kovacs (AFK Csikszereda)

Mijlocași: Eduard Radaslavescu (FCSB), Rareș Pop (UTA Arad), Alin Boțogan (AFC Unirea 04 Slobozia), David Sala (Universitatea Craiova), Alexandru Musi (Politehnica Iași), Vlasti Martinovic (Farul Constanţa 2), Denis Bujor (AFC Unirea 04 Slobozia), Cătălin Vulturar (U.S. Lecce / Italia)

Atacanți:  Rareș Burnete (U.S. Lecce / Italia), Adrian Mazilu (Farul Constanţa), Atanas Trică (Clubul Sportiv al Armatei Steaua)

Marcel Pușcaș a avut dreptate în cazul lui Rareș Ilie 

Președintele lui FCU Craiova a mai avut o preziune sumbră. Anul trecut, când Rareș Ilie (19 ani) a fost cumpărat de OGC Nice, a afirmat la Ora Exactă în Sport, pe PRO Arena, că mijlocașul ofensiv vândut de Rapid nu are nicio șansă de a juca în Ligue 1. 

„Rareș Ilie. Rapid a câștigat 5 milioane de euro. Ce a câștigat Rareș Ilie că se duce la echipa a doua sau se uită la meciurile celor de la Nice? Nu e vorba de antrenor. S-ar putea ca nici atât să nu mai facă (n.r - după schimbarea antrenorului). 

Dacă nu joacă la 19 ani, o fi vreun câștig? Dacă îl dă împrumut, unde îl dă? În prima ligă franceză nu poate juca, cu părere de rău! Să dea Dumnezeu să mă înșel, dar nu cred că poate juca. Îl dă în liga a doua franceză. Acolo e și Dobre (n.r - Alex Dobre, fost la Dijon)... sau a fost, acum s-a dus în Portugalia. De ce ar sta în liga a doua franceză când poate sta la Rapid? Poate merge în cupele europene, poate îl văd alte echipe și joacă. 

Dacă la 19 ani nu joci, când vrei să joci? Rapid a câștigat, clar, dar vorbesc din punctul de vedere al jucătorului. Să se ducă într-un campionat care nu...”, a spus Marcel Pușcaș, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la PRO Arena.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!