Principalul reproș al lui Denis Alibec după o campanie de calificare perfectă: „Nu mă așteptam la asta!”

Denis Alibec Echipa Nationala EURO 2024 Nationala Denis Alibec / Foto - Gabriel Chirea
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 10 Decembrie 2023, 08:51
Data actualizarii: Duminica 10 Decembrie 2023, 08:55

România va evolua din nou la Campionatul European, după o pauză de opt ani. „Tricolorii” au obținut „biletele” pentru Euro după ce au încheiat pe prima poziție în Grupa I, fără înfrângere.

Denis Alibec, unul dintre jucătorii careu au avut o contribuție importantă la această calificare, a dezvăluit că performanța reușită de reprezentativa țării noastre reprezintă un vis devenit realitate pentru „tricolori”.

În ciuda euforiei generale pe care această calificare a provocat-o, Denis Alibec a avut și câteva reproșuri de făcut la adresa foștilor mari jucători care i-au criticat în multe rânduri pe parcursul calificărilor.

„Un vis devenit realitate (n.r. - calificarea la Euro). Acum toți jucătorii evoluează la echipele de club. Au venit și tineri foarte buni cum sunt Drăgușin, Coman, Drăguș. Se vede și o schimbare de personalitate. Calitatea e și ea foarte sus. Avem o echipă bună.

Cu siguranță (n.r. - naționala României poate mai mult)! E cea mai bună generație din ultimii ani și contează mult că suntem o familie. Asta e cel mai important. Tragem unul pentru celălalt, iar cei care nu joacă nu se supără.

Am zis-o de la început că am format o familie și asta se vede și-n teren. Poate nu ne-ați crezut. Dar noi nu ne certăm și alergăm unul pentru celălalt. Se vede în rezultate, pentru că ne-am calificat! Dacă nu eram un grup unit, n-avem nicio șansă.

A știut să ne unească (n.r. - Edi Iordănescu) și ne-a prins într-o perioadă în care ne-am săturat să mai stăm acasă. Fotbalul românesc are talent și calitate, doar că mai e nevoie de un impuls să arăți că se poate.

Da! Dar trebuie să recunosc că unele critici au venit și pe bună dreptate. Totuși, mă așteptam ca cei care au jucat pentru națională, foștii fotbaliști, să ne susțină mult mai tare.

Revin și îți spun că nu mă așteptam să nu fim susținuți de oamenii de fotbal, care înțeleg fenomenul și știu ce e naționala. Nu e ușor să vi după atâtea înfrângeri și eșecuri și apoi să renaști ca echipă. Sincer, mi-aș fi dorit ca lumea să fie mai alături de noi. Dacă te uiți și la Kosovo ce jucători aveau în lot în comparație cu noi”, a spus Denis Alibec, potrivit iAMSport.

Denis Alibec a strâns 36 de meciuri în tricoul echipei naționale a României, timp în care a reușit să marcheze cinci goluri.

Programul României la Campionatul European

România va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016, cea mai bună performanţă reuşind-o în 2000 (sferturi de finală).

Campionatul European 2024 din Germania va putea fi urmărit la PRO TV, PRO ARENA și pe VOYO, în perioada 14 iunie - 14 iulie.

România va debuta pe 17 iunie, contra câştigătoarei playoff-ului B, la Munchen. Pe 22 iunie va avea loc meciul cu Belgia, la Koln, iar pe 26 iunie va întâlni Slovacia, la Frankfurt.

Meciul de deschidere de la EURO 2024 va fi jucat de Germania şi Scoţia, la Munchen, pe 14 iunie.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!