Slovacul Adam Nemec, verdict categoric pentru naționala României înainte de EURO 2024

Adam Nemec Echipa Nationala EURO 2024 Romania Slovacia Nationala Adam Nemec, la naționala Slovaciei / Foto: Imago
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 09 Decembrie 2023, 16:45
Data actualizarii: Sambata 09 Decembrie 2023, 16:46

Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B (Ucraina, Bosnia, Israel sau Islanda) vor fi adversarele României în grupa E de la EURO 2024.

Adam Nemec (38 de ani), atacantul slovac care joacă în Liga 1, la FC Voluntari, a oferit un interviu în țara natală în care a vorbit despre tragerea la sorți pentru EURO 2024 și a explicat că, în opinia sa, Slovacia ar trebui să învingă România.

Adam Nemec: "România este un adversar de bătut. Avem tot ce ne trebuie pentru a-i învinge"

Nemec, care a strâns 43 de meciuri și 13 goluri la naționala Slovaciei în perioada 2006-2019, a vorbit despre mai mulți jucători din naționala României pe care îi cunoaște din campionatul intern. Fostul atacant de la Dinamo spune totuși că echipa Slovaciei are un lot mai bun.

"Cred că tragerea a fost foarte bună pentru noi. Sigur, favorita de pe hârtie este clară, nu e nevoie să dezbatem. Totuși, în fotbal e frumos că toate meciurile încep de la 0-0 și toate echipele au șansa de a câștiga. În plus, noi de obicei jucăm mai bine contra favoritelor decât contra echipelor considerate mai slabe.

Se poate întâmpla orice. Belgia are și mereu a avut forță, dar generația lor de calitate nu a reușit niciodată să obțină un succes important la Campionatul European, chiar dacă existau așteptări. Acum sunt într-un soi de reconstrucție, deci totul mi se pare deschis.

România este un adversar de bătut. Nu voi spune că nu îmi este teamă de România, dar cu siguranță avem tot ce ne trebuie pentru a-i învinge. Eu cred că Ucraina va fi cealaltă echipă calificată în grupă.

Sunt câțiva jucători din campionatul intern care joacă la naționala României. În schimb, echipa națională este departe de cea din trecut, când jucau nume mari, precum Hagi, Popescu, Petrescu sau Mutu. Azi e foarte greu să găsești un român care să joace la o echipă de top din Europa. Poate că și de aceea am fost surprins de calificarea lor la EURO. Printre adversarii contra cărora am jucat l-aș menționa pe Coman, la care trebuie să fim atenți. Alibec este și el un jucător cu calități, l-am înfruntat de multe ori, dar acum e în Qatar.

Burcă, spre exemplu, nu poate fi comparat niciodată cu Milan Skriniar, de exemplu. În general avem mai multă calitate decât românii pe mai multe poziții. 

Stanciu a jucat mult timp la Sparta și Slavia, apoi a fost în China. E un playmaker bun. Tânărul Hagi nu are viață ușoară pentru că oamenii îl tot compară cu tatăl lui, însă cu siguranță are potențial", a spus Adam Nemec, pentru sport.sk.

PROGRAM ROMÂNIA la EURO 2024

  • 17 iunie, ora 16:00: România - câștigătoare play-off B (Allianz Arena, Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia - România (RheinEnergieStadion, Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România (Waldstadion, Frankfurt)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!