Pal Dardai Ungaria Nationala

Povestea teribila a noului selectioner al Ungariei: fratele sau a murit pe teren, si-a piedut mama si bunica in doar 10 zile

"Boloni va fi selectionerul Ungariei de la 1 ianuarie 2015, imediat dupa ce expira interimatul lui Pal Dardai" - Emerich Ienei (ProTV)

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 18 Septembrie 2014, 17:36
Data actualizarii: Joi 18 Septembrie 2014, 18:02

Dardai va fi interimar pe banca Ungariei pentru cele trei meciuri ramase pana la finalul anului 2014. Pe 11 octombrie, maghiarii vin pe National Arena, urmand sa joace apoi cu Feroe (14 octombrie) si Finlanda (14 noiembrie).

Pal Dardai, aflat la primul mandat ca antrenor principal, are o poveste de viata teribila. Fratele sau, Balasz, a murit pe teren la 21 de ani in timpul unui meci de liga a 3-a din Ungaria, iar drama a lasat urme adanci in familia lui.

"Eu sunt un tip puternic, mai ales din punct de vedere mental, dar mi s-au intamplat multe lucruri care mi-au slabit puterile."

La opt ani dupa tragedia mortii lui Balasz, mama lui Pal Dardai s-a stins dupa o lunga suferinta cauzata tocmai de drama prin care trecuse familia. Dupa alte zece zile, Dardai a mai primit o lovitura - moartea bunicii, o alta persoana extrem de importanta in viata lui.

Pal Dardai si-a petrecut cea mai mare parte a carierei la Hertha Berlin, club la care a evoluat timp de 14 sezoane (1997-2011). In aceeasi perioada, Dardai a fost un jucator important si pentru nationala Ungariei - a imbracat de 61 de ori tricoul echipei nationale.

Attila Pinter a fost demis

Attila Pinter a fost dat afara de MLSZ (Federatia de Fotbal din Ungaria), in locul lui fiind numit Pal Dardai. Acesta este doar interimar, urmand sa pregateasca echipa nationala in urmatoarele 3 partide ramase din 2014, primul fiind contra Romaniei pe 11 octombrie. Attila Pinter o pregatise in doar 5 partide pe Ungaria, obtinand 2 victorii si un egal.

Dardai este cel de-al 51-lea selectioner al nationalei Ungariei si al 4-lea care o pregateste in ultimul an. "Fotbalul este modul prin care putem sa unim tara. Jucatorii, antrenorii si toata lumea are nevoie de asta. Sunt departe de a fi primul care afirma asta, insa toata lumea trebuie sa traga in aceeasi directie pentru a visa. Sunt convins ca vom progresa, dar pentru a porni in sfarsit pe acest drum, trebuie sa o luam de la zero" a spus Dardai.

Dardai are 38 de ani, el fiind la prima experienta ca antrenor. S-a retras din cariera de fotbalist in 2011, la 35 de ani, dupa ce a jucat 297 de meciuri de campionat pentru Hertha Berlin, echipa la care juca din 1997. Pentru nationala a jucat de 61 de ori, marcand 5 goluri

Boloni va fi selectionerul Ungariei de la 1 ianuarie 2015, imediat dupa ce expira interimatul lui Pal Dardai - Emerich Ienei (ProTV)
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies