Piturca a instalat-o, Iordanescu a folosit-o, Daum a desfiintat-o! Regula care i-a "terorizat" pe Mutu si Marica a disparut de la nationala

Romania - Muntenegru, duminica de la 21:45.

Regula instalata si mentinuta de Piturca si Iordanescu, aceea ca jucatorii care nu evolueaza pentru echipa de club nu au ce cauta la nationala, nu este litera de lege pentru Daum. Neamtul ofera sansa oricarui jucator sa prinda prima echipa, chiar daca nu joaca meci de meci la echipa de club.

"Nu este o regula ca cei care nu joaca la club nu joaca nici la nationala. De unde ati scos-o? Nu exista asa ceva. Nu pot face exceptii pentru ca regula nu exista", a spus Daum la conferinta de presa.

De altfel, Daum a selectionat mai multi jucatori care nu a mai evoluat de la terminarea Europeanului sau chiar mai mult. Pantilimon este rezerva la Watford, iar Gaman si Grigore nu au mai jucat de la Euro, al doilea, si de la amicalul cu Congo, primul.

Un alt jucator care a suferit din cauza acestei reguli este Budescu. Mijlocasul Astrei a fost inexistent pentru Iordanescu cat timp a fost plecat in China, acolo unde a jucat destul de putin pentru Dalian. De asemenea, Mutu si Marica au fost si ei "renegati" la nationala din cauza faptului ca nu au avut echipa inainte de Euro sau nu au jucat prea multe meciuri, in cazul lui Marica.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Ministrul britanic al Sănătăţii stârneşte furie îndemnând populaţia să nu se "ferească" de coronavirus
BRAT
Modifică setările cookies