Nationala

Pigliacelli vrea să devină cetățean român și să joace la națională: ”Cred că va face o figură frumoasă”

Mirko Pigliacelli (28 de ani) a depus actele pentru a deveni cetățean român și ar putea fi o variantă pentru naționala României.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 17 Martie 2022, 16:59
Data actualizarii: Joi 17 Martie 2022, 17:05

Italianul joacă de aproape patru ani în România. Universitatea Craiova l-a împrumutat de la Pro Vercelli în 2018, iar după câteva luni a plătit 300.000 de euro pentru transferul său definitiv.

Pigliacelli s-a acomodat în Liga 1 și a învățat chiar și limba română. Acum, goalkeeper-ul are planuri mari. Este gata să apere pentru naționala lui Edi Iordănescu.

  • Mirko Pigliacelli

Pigliacelli vrea la naționala României: ”Trebuie să fie un motiv de orgoliu”

Florin Răducioiu a vorbit în termeni laudativi despre Pigliacelli și spune că inclusiv cei de la Universitatea Craiova sunt mulțumiți de evoluțiile sale. Pigliacelli concurează pentru postul de titular cu David Lazar, unul dintre cei mai experimentați portari români, și cu Denis Rusu.

”Trebuie să fie un motiv de orgoliu, pentru că un jucator italian doreşte să ia cetăţenia română şi vrea cu orice preţ să joace pentru echipa României.

E evident că va fi alegerea antrenorului, consider că Pigliaceli e un portar foarte bun, inteligent şi nu văd de ce nu ar putea să apere la naţională.

Cred că va face o figură frumoasă, cred că va juca bine, sunt convins că este un portar foarte bun, eu am vorbit de altfel şi cu Tene (n.red. Florin Tene) şi mi-a vorbit foarte bine despre el. Dar decizia aparţine selecţionerului”, a declarat Florin Răducioiu, la Telekom Sport.

”Am vorbit deja să-mi fac paşaport românesc, o vom face, cred că în iunie se va rezolva. Cu paşaportul, sper să am şi o şansă de a juca pentru naţionala României”, a spus Mirko Pigliacelli.

Pigliacelli a evoluat la naționalele de juniori ale Italiei, iar în 2013 juca chiar și într-un meci al reprezentativei U21, contra Slovaciei, scor 4-1.

De-a lungul carierei, Pigliacelli a fost legitimat la cluburi din Italia precum AS Roma, Sassuolo, Pescara, Frosinone, Trapani, Reggina sau Pro Vercelli.

Modifică setările cookies