Basarab Panduru Echipa Nationala FRF preliminarii euro 2024 Razvan Burleanu Nationala

Panduru a rămas stupefiat după ce a auzit discursul lui Burleanu: "Să-mi explice cineva!"

Fostul internațional Basarab Panduru a avut o reacție dură după ce a ascultat discursul lui Răzvan Burleanu, unul în care președintele FRF a vorbit despre ultimele rezultate ale naționalei României.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Septembrie 2022, 21:26
Data actualizarii: Marti 27 Septembrie 2022, 21:26

Deși a învins Bosnia (4-1), România a încheiat pe ultimul loc grupa din Nations League și a retrogradat în Liga C.

Basarab Panduru, după discursul lui Răzvan Burleanu

Răzvan Burleanu a surprins astăzi. Președintele FRF a lăsat de înțeles că retrogradarea în Liga C nu este o mare problemă, având în vedere că vom întâlni adversari mai accesibili și există și alte naționale importante, precum Turcia, care au trecut printr-o situație similară.

De asemenea, Burleanu a spus că este bucuros pentru că România nu a retrogradat în urna a patra la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2024, situație care oricum nu ar fi fost posibilă, indiferent de parcursul tricolorilor din Nations League. Este a doua confuzie recentă în rândul oamenilor din Federație, după ce Mihai Stoichiță a spus la finalul meciului cu Bosnia că România nu a retrogradat.

Basarab Panduru
cere explicații după discursul lui Răzvan Burleanu, spunând că nu înțelege sensul declarațiilor făcute de președintele Federației.

"Vii și ne spui că suntem foarte bucuroși că nu am căzut în urna 4. Am și eu o întrebare. Cum puteam să ne ducem în urna 4? Atunci cum suntem bucuroși? Vreau să-mi explice cineva. Cum puteam să retrogradăm din urna 3? 

Prin Liga Națiunilor puteam să ne ducem în urna 2? Aveam șansă, nu? Noi ne bucurăm că nu retrogradăm din 3, și de fapt nu avem cum să picăm în 4, dar noi prin Liga Națiunilor puteam să mergem în urna 2 și să avem o mare șansă de a participa la turneul final.

Păcat e că am ajuns în 2022 și noi n-am înțeles ce înseamnă Liga Națiunilor. Noi primim o șansă, putem să profităm de ea, dar nu înțelegem nimic din ce se întâmplă aici. Dacă terminam pe locul 1 sau 2 în această grupă, aveam posibilitatea de a merge la baraj și de a mai avea posibilitatea de a ne califica la turneul final dacă nu reușeam asta prin prisma preliminariilor de Campionat European.

Am mai auzit că nu e importantă Liga Națiunilor. Cum nu e? Pentru noi a fost făcută, pentru echipe gen România, să ne dea și nouă o șansă, știind că prin preliminarii e mai greu", a spus Basarab Panduru, la Orange Sport.

Răzvan Burleanu: "Ceea ce ne bucură este că nu ne-am dus mai jos de urna a treia"

"În primul rând, ceea ce ne bucură este că nu ne-am dus mai jos de urna a treia, astfel că la tragerea de la sorți de la Frankfurt vom fi în în urna a treia.

În ceea ce privește faptul că la următoarea Ligă a Națiunilor, al cărei format nu îl știm acum, vom juca în Liga C și vom întâlni adversari mai accesibili, așa cum au făcut și alte echipe naționale, cum ar fi Turcia, care acum revine", a spus Răzvan Burleanu, astăzi.

Modifică setările cookies