edi iordanescu Echipa Nationala Gica Hagi Ianis Hagi Valeriu Rachita Nationala

"O greșeală a lui Edi Iordănescu!". Reacții după atacul lui Gică Hagi la adresa selecționerului

Edi Iordănescu, selecționerul naționalei României, a fost criticat de Gică Hagi pentru că nu l-a trecut pe fiul său, Ianis, nici măcar pe lista preliminară a stranierilor convocați pentru meciurile cu Andorra și Belarus.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 15 Martie 2023, 10:44
Data actualizarii: Miercuri 15 Martie 2023, 10:42

Absent timp de un an de pe teren din cauza unei accidentări grave la genunchi, Ianis a revenit la Rangers la finalul lunii ianuarie. Mijlocașul a jucat în cinci meciuri, însă niciodată mai mult de 45 de minute.

Valeriu Răchită și Bănel Nicoliță consideră că Ianis Hagi trebuia să fie măcar pe lista preliminară

La începutul lunii martie, Edi Iordănescu a anunțat lista preliminară a stranierilor convocați la naționala României pentru meciurile cu Andorra și Belarus. Ianis nu a fost selecționat, fapt care l-a deranjat pe Gică Hagi. "Regele" a spus că, în ciuda declarațiilor publice, fiul său nu ar fi important pentru selecționer.

Valeriu Răchită, fost secund al naționalei în mandatul lui Victor Pițurcă, spune că Edi Iordănescu a greșit pentru că nu l-a trecut pe Ianis Hagi nici măcar pe lista preliminară.

"Eu vorbesc și din postura de fost în stafful naționalei. Când erau convocările, toți membrii staff-ului puneam pe foaie toți posibilii selecționabili. Poate că unii nu erau în formă, dar poate pentru anturajul echipei naționale meritau să fie. Cred că Edi putea să aibă mai mult tact, ținând cont că Ianis Hagi e un jucător special.

Vine după o perioadă foarte grea, mă bucur că i-a dat mesaje, că l-a încurajat, i-a explicat cât de important e. Dacă făcea acest gest, să îl trecă pe lista preliminară și să nu îl cheme, poate îi și explica de ce nu îl cheamă. Să nu-l treci deloc cred că a fost o greșeală a lui Edi Iordănescu. Probabil Edi va avea și alte argumente la conferința de presă", a spus Valeriu Răchită, la Fanatik.

Bănel Nicoliță, fost internațional, spune și el că Ianis Hagi ar fi meritat să fie măcar pe lista preliminară a lui Edi Iordănescu.

"Ianis Hagi face parte din proiectul cu care Edi Iordănescu a plecat la drum. Eu cred că merita să fie măcar în lot. Din punctul meu de vedere, Ianis Hagi e unul dintre jucătorii care poate să facă diferența", a spus Bănel Nicoliță.

Gheorghe Hagi, reacție vehementă la adresa lui Edi Iordănescu

„Regele” a acuzat că fiul său nu a fost luat în calcul pentru „dubla” cu Andorra și Belarus, în ciuda faptului că a revenit pe teren și a prins deja câteva minute de joc. Hagi a reamintit declarațiile făcute de selecționer în perioada în care Ianis Hagi a fost accidentat, când Edward Iordănescu spunea că mijlocașul reprezintă o piesă importantă pentru naționala de fotbal a României. 

„Nu vreau ca opinia publică să fie prost informată sau să ne lăsăm duși de emoție. Sunt două lucruri importante. Primul, că Ianis, cât a fost accidentat, antrenorul echipei naționale i-a spus că e un jucător foarte important. Cel puțin, așa am citit eu.

Ianis, acum, e sănătos, joacă puțin pentru că nici nu poate juca mai mult. Eu am văzut, sau toată România a văzut, adevărul e că n-a fost convocat nici măcar pe lista preliminară.

Eu, ca fost jucător, ca om de fotbal, vin și spun: Ianis nu e important pentru selecționer. Dacă era important, cu siguranță era cel puțin pe lista stranierilor. Când i se comunică jucătorului direct că e foarte important, mă întreb de ce oare lipsește la prima acțiune.

Au avut loc discuții. I s-a spus că este foarte important pentru echipa națională timp de un an, cât a fost accidentat. Dar nu e pus nici măcar pe lista preliminară! Ce să înțelegem din asta?

Îmi asum ce spun, înseamnă că Ianis nu este important pentru Edi Iordănescu și echipa națională. E o realitate, nu e vorba că mă deranjează. Antrenorul echipei naționale decide cine vine sau nu. Este responsabilitatea lui. Vorbim despre lista preliminară, nu de convocarea finală, asta este altă discuție!

Eu ce să înțeleg din toată asta? «Mai antrenează-te pe acolo și vedem noi când vii»? Probabil când o să fie în formă foarte bună și nu va avea ce face, îl va convoca.

Este pe teren. Că vorbim despre 15 sau 20 de minute, este pe teren. Și nu intră pe lista preliminară? Atunci pot spune cu tărie că nu este așa important pentru Edi Iordănescu!”, a spus Gică Hagi la Digi Sport. 

Hagi a dat exemplul Pitu

Mai mult, Gheorghe Hagi a mers mai departe și a oferit și un exemplu în acest sens, chiar pe fostul său jucător, Alexi Pitu, care a prins lista, în ciuda faptului că nu reușește să prindă atât de multe minute la Bordeaux. 

„Pitu cât joacă? Vorbim despre ultimele 10 meciuri, că astea contează la forma lui. Vorbesc tot despre unul de-ai mei, ca să nu mă acuze cineva. De ce este pe listă, iar Ianis nu?

Este același lucru, au aceleași minute amândoi, la o echipă unde Ianis a demonstrat mult mai multe sau poate face mai multe în 10 minute decât Pitu, la ce experiență are, chiar la nivel european. Cred că antrenorul ne-a dat un mesaj foarte clar”, a încheiat Gică Hagi.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!