Gica Hagi Echipa Nationala edi iordanescu Ianis Hagi Premier League Stranieri

Nemulțumit că Ianis nu e la națională, Gică Hagi a spus unde vrea să îl vadă pe fiul său

Gică Hagi, managerul tehnic de la Farul Constanța, s-a arătat nemulțumit de faptul că fiul său, Ianis, nu a fost luat în calcul de selecționerul Edi Iordănescu pentru acțiunea din această lună.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 15 Martie 2023, 09:12
Data actualizarii: Miercuri 15 Martie 2023, 09:12

Absent timp de un an de pe teren din cauza unei accidentări grave la genunchi, Ianis a revenit la Rangers la finalul lunii ianuarie. Mijlocașul a jucat în cinci meciuri, însă niciodată mai mult de 45 de minute.

Gică Hagi: "Dacă eu nu am reușit să joc în Premier League, poate că o va face Ianis"

La începutul lunii martie, Edi Iordănescu a anunțat lista preliminară a stranierilor convocați la naționala României pentru meciurile cu Andorra și Belarus. Ianis nu a fost selecționat, fapt care l-a deranjat pe Gică Hagi. "Regele" a spus că, în ciuda declarațiilor publice, fiul său nu ar fi important pentru selecționer.

Într-un interviu publicat de BBC ieri, Gică Hagi a vorbit și despre Ianis și dorința sa de a-l vedea pe fiul său la un club din Premier League.

"Un jucător bun își poate face treaba oriunde. Campionatul nu contează. Ianis a câștigat premiul pentru cel mai bun tânăr jucător al lui Rangers înainte de operația la genunchi. S-a adaptat bine, păcat de accidentare. Dar dacă eu nu am reușit să joc în Anglia, poate că el o va face, de ce nu?

Eu am avut două șanse de a juca în Premier League și îmi pare rău că le-am ratat pe ambele. E o țară care îmi place și pe care o respect. Sunt sigur că fanilor le-ar fi plăcut stilul meu de joc", a spus Gică Hagi.

Gheorghe Hagi, reacție vehementă la adresa lui Edi Iordănescu

„Regele” a acuzat că fiul său nu a fost luat în calcul pentru „dubla” cu Andorra și Belarus, în ciuda faptului că a revenit pe teren și a prins deja câteva minute de joc. Hagi a reamintit declarațiile făcute de selecționer în perioada în care Ianis Hagi a fost accidentat, când Edward Iordănescu spunea că mijlocașul reprezintă o piesă importantă pentru naționala de fotbal a României. 

„Nu vreau ca opinia publică să fie prost informată sau să ne lăsăm duși de emoție. Sunt două lucruri importante. Primul, că Ianis, cât a fost accidentat, antrenorul echipei naționale i-a spus că e un jucător foarte important. Cel puțin, așa am citit eu.

Ianis, acum, e sănătos, joacă puțin pentru că nici nu poate juca mai mult. Eu am văzut, sau toată România a văzut, adevărul e că n-a fost convocat nici măcar pe lista preliminară.

Eu, ca fost jucător, ca om de fotbal, vin și spun: Ianis nu e important pentru selecționer. Dacă era important, cu siguranță era cel puțin pe lista stranierilor. Când i se comunică jucătorului direct că e foarte important, mă întreb de ce oare lipsește la prima acțiune.

Au avut loc discuții. I s-a spus că este foarte important pentru echipa națională timp de un an, cât a fost accidentat. Dar nu e pus nici măcar pe lista preliminară! Ce să înțelegem din asta?

Îmi asum ce spun, înseamnă că Ianis nu este important pentru Edi Iordănescu și echipa națională. E o realitate, nu e vorba că mă deranjează. Antrenorul echipei naționale decide cine vine sau nu. Este responsabilitatea lui. Vorbim despre lista preliminară, nu de convocarea finală, asta este altă discuție!

Eu ce să înțeleg din toată asta? «Mai antrenează-te pe acolo și vedem noi când vii»? Probabil când o să fie în formă foarte bună și nu va avea ce face, îl va convoca.

Este pe teren. Că vorbim despre 15 sau 20 de minute, este pe teren. Și nu intră pe lista preliminară? Atunci pot spune cu tărie că nu este așa important pentru Edi Iordănescu!”, a spus Gică Hagi la Digi Sport. 

Hagi a dat exemplul Pitu

Mai mult, Gheorghe Hagi a mers mai departe și a oferit și un exemplu în acest sens, chiar pe fostul său jucător, Alexi Pitu, care a prins lista, în ciuda faptului că nu reușește să prindă atât de multe minute la Bordeaux. 

„Pitu cât joacă? Vorbim despre ultimele 10 meciuri, că astea contează la forma lui. Vorbesc tot despre unul de-ai mei, ca să nu mă acuze cineva. De ce este pe listă, iar Ianis nu?

Este același lucru, au aceleași minute amândoi, la o echipă unde Ianis a demonstrat mult mai multe sau poate face mai multe în 10 minute decât Pitu, la ce experiență are, chiar la nivel european. Cred că antrenorul ne-a dat un mesaj foarte clar”, a încheiat Gică Hagi.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!