VIDEO EXCLUSIV "Nu mi-a plăcut" / "Amatorism! Înseamnă că ești pe altă lume dacă gândești asta". Cârțu, discurs dur după anunțul lui Rădoi

Fost fotbalist și antrenor cu personalitate, dar și un oficial care spune exact ceea ce gândește, Sorin Cârțu a disecat subiectul care a împărțit lumea fotbalului de la noi. Mesajul transmis de selecționerul Mirel Rădoi după victoria cu Armenia (1-0). 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 15 Octombrie 2021, 11:34
Data actualizarii: Vineri 15 Octombrie 2021, 12:46

Naționala se află într-o situație delicată deși a urcat pe locul secund în Grupa J a preliminariilor CM 2022, după 1-2 cu Germania și 1-0 cu Armenia. Tricolorii sunt pe ultima sută de metri din cursa de calificare în barajul Mondialului din Qatar, păstrează șanse reale, însă Mirel Rădoi a făcut un anunț care le poate schimba elevilor săi starea de spirit.

Rădoi, pe picior de plecare

Sincer și direct, selecționerul a pedalat după victoria cu Armenia (1-0) pe datele din contractul pe care l-a semnat cu FRF. Înțelegerea cu forul condus de Răzvan Burleanu e clară: mandatul lui Rădoi se încheie înainte de baraj, iar principalul a pretins că nu mai rămâne. 

Unii l-au perceput pe Rădoi lipsit de tact, alții i-au dat dreptate și au aruncat un buzdugan spre forul de la Casa Fotbalului. De ce? Pentru că înțelegerea ar fi fost configurată greșit: un contract cu un selecționer se încheie în funcție de obiectiv, după îndeplinirea sau nu a țintei, în cazul lui Rădoi, accdererea în play-off-ul din finalul lunii martie. 

Sorin Cârțu, despre cum îi va influența pe tricolori anunțul lui Cârțu

Sorin Cârțu, președintele grupării Universitatea Craiova, a transmis azi, în direct la Ora Exactă în Sport, un mesaj dur. Fostul mare component al Craiovei Maxima susține că a fost un bad-timing din partea selecționerului, dar critică și modul în care cei din FRF au elaborat contractul. 

"Nu mi-a plăcut, m-a dezamăgit, nu se face așa ceva. (n.r.: despre anunțul lui Rădoi). El transmite acum, la următoarele două meciuri, o altă stare de spirit, indiferent cât ai vrea să transmiți din vorbe. Jucătorul e convins acum că știe ceea ce vrei tu să faci (n.r.: - să părăsească Rădoi înaintea meciurilor din baraj dacă se califică tricolorii). Eu n-aș fi făcut treba asta, el e supărat.

"Aici e amatorismul lor! Măcar pe parcurs trebuia să faci un act adițional!"

Mirel ar fi vrut mai mult interes din partea federației. Aici e amatorismul lor, macăr pe parcurs trebuia să faci un act aditional ca să incluzi posibilitatea asta, obiectivul (n.r.: barajul), pentru că nu cred că ai plecat la drum spunând că vei lua fața Germaniei, înseamnă ca ești pe altă lume. 

Era clar că locul 2 implica un baraj. E absurd să spui că suntem pe locul 2, dar joci barajul cu altcineva pe bancă. <<Uite situația, Mirele! Dacă nu ajungi la baraj...>> Nu cred că era Radoi tipul de antrenor care să zică: <<Eu merg in continuare>>!" Aici e o chestie și de ogrgoliu la Rădoi", a declarat Sorin Cârțu, vineri dimineața, la Ora Exactă în Sport. 

Modifică setările cookies