Nationala

"Nu mă așteptam să dureze atât". Dan Petrescu, surprins de negocierile pentru postul de selecționer al României

Naționala României încă nu are selecționer, după plecarea lui Mirel Rădoi

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 21 Ianuarie 2022, 23:40
Data actualizarii: Vineri 21 Ianuarie 2022, 23:42

Dan Petrescu a declarat într-o conferinţă de presă, că nu se aştepta să dureze atât de mult numirea unui selecţioner la echipa naţională, dar a precizat că într-un fel este mai bine ca oficialii Federaţiei Române de Fotbal să nu se grăbească pentru a nu greşi în alegerea lor.

"Nu mă aşteptam să dureze atât, credeam că se va găsi un selecţioner mult mai repede. Acum nu ştiu dacă e vina antrenorilor sau a celor de la FRF... dar poate e mai bine să aştepte mai mult ca să nu greşească. Eu îmi doresc să fie un antrenor care să reuşească să ducă naţionala la un Mondial sau European, nu contează numele lui", a menţionat Petrescu, antrenor căruia i s-a propus funcţia de selecţioner, dar a refuzat.

Referitor la posibilitatea ca Edward Iordănescu să fie numit selecţioner, Petrescu a afirmat: "Nu are rost să vorbim pentru că s-au făcut atâtea speculaţii, au fost atât de siguri de toţi încât nu ştim. Eu spun să aşteptăm şi voi spune mai multe când va fi oficial".

Conducerea Federaţiei Române de Fotbal încearcă să găsească un antrenor pentru postul de selecţioner al României de la mijlocul lunii noiembrie, după încheierea contractului cu Mirel Rădoi. Oficialii FRF au fost refuzaţi până acum de Gheorghe Hagi, Răzvan Lucescu şi Dan Petrescu, iar în acest moment discută cu tehnicienii Ladislau Boloni, Edward Iordănescu şi Adrian Mutu.

Căutările pentru selecționer au început la începutul lui decembrie

FRF caută un selecționer de pe 30 noiembrie 2021, de când contractul lui Mirel Rădoi cu echipa națională a expirat. În aceste două luni, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță s-au lovit de refuzurile lui Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu. 

Pe Ladislau Boloni l-au convins să vină la București pentru a purta tratativele finale, doar că au trecut mai bine de două săptămâni de când antrenorul s-a izolat la Târgu Mureș și ezită să dea un răspuns. Așa că oficialii FRF au început tratativele lu Edward Iordănescu și Adrian Mutu, după cum a anunțat chiar Mihai Stoichiță

Mâine (n.r. – vineri) se va hotărî şi urmează ca sâmbătă să fie comunicat. Atunci vom ieşi din această situaţie care a stârnit multe controverse în ultima vreme. Noi am încercat să o rezolvăm mai mult pe logica lucrurilor şi mai puţin pe ilogica lucrurilor. Logica lucrurilor este că atunci când alegem, să alegem cât mai bine pentru echipa naţională şi pentru cei care o iubesc. 

Este o responsabilitate mare. Nu putem să facem aventuri. Trebuie să luăm un selecţioner care să ştie să câştige pentru că de antrenat nu este timp. Trebuie să ştii să câştigi şi într-un timp foarte scurt. Cinci zile, maximum, sunt până la primul meci”, a declarat Mihai Stoichiță pentru as.ro. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies