Naționala României, analizată la sânge înainte de Euro. Cine e 'tricolorul' cel mai periculos din lotul lui Iordănescu

nationala romaniei campionatul european EURO 2024 Nationala România, Echipa Națională de Fotbal / Foto - Gabriel Chirea
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 10 Iunie 2024, 18:52
Data actualizarii: Luni 10 Iunie 2024, 18:53

Naționala României se pregătește de participarea la Campionatul European după o pauză de opt ani.

Tricolorii lui Edward Iordănescu au fost analizați la sânge înainte de primul duel din grupe, iar concluzia a fost una singură: Nicolae Stanciu, cel mai valoros jucător al echipei.

"După o schimbare de generație incredibil de lentă, România are din nou o echipă suficient de puternică pentru a se califica la un Campionat European. Drăgușin de la Tottenham este cea mai strălucitoare vedetă din defensivă. Tânărul de 22 de ani este considerat deja unul dintre lider, deși este cel mai tânăr din defensivă. În atac se vor afla căpitanul Stanciu, Pușcaș și fiul lui Gheorghe Hagi, Ianis, jucători care se vor asigura ca România va reuși să facă o figură frumoasă la Euro.

Ofensiva românilor este slabă, dar asta nu înseamnă că cei îmbrăcați în galben vor fi un sac de box la Campionatul European. Apărarea a strălucit în preliminariile CE, acolo unde oamenii lui Iordănescu au primit doar cinci(!) goluri în cele zece meciuri de calificare.

Nicolae Stanciu, căpitanul echipei, este o certitudine în echipa de start a lui Iordănescu. Joacă pe postul de mijlocaș ofensiv și este principalul executant al loviturilor libere, ceea ce îl transformă în favorit în cursa pentru titlul de cel mai bun marcator al României la Euro", au scris cei de la fotbollskanalen.

Programul României la Campionatul European 2024 în grupe

România va debuta la Euro 2024 pe 17 iunie, împotriva naționalei Ucrainei, într-un meci programat pe stadionul din Munchen, de la ora 16:00.

  • 17 iunie, ora 16:00: România - Ucraina (Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia - România (Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România (Frankfurt)

Campionatul European din Germania 2024 se va disputa în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. Cele mai importante faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

Turneul final va debuta cu meciul Germania - Scoția, programat pe 14 iunie, de la ora 22:00.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!