Motivul pentru care decizia UEFA intarzie: maghiarii au facut contestatie, Romania risca suspendarea!

Romania Ungaria Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 30 Octombrie 2014, 07:10
Data actualizarii: Joi 30 Octombrie 2014, 07:29

Jucam meciul cu Irlanda de Nord cu stadionul gol? Este o intrebare la care UEFA trebuia sa ne dea un raspuns inca de vinerea trecuta.

Numai ca o contestatie facuta de federatia maghiara a intarziat verdictul. Forul european analizeaza din nou incidentele de la partida dintre Romania si Ungaria, de pe National Arena, pentru ca maghiarii considera ca raportul observatorului nu a fost intocmit corect.

In raport, Ungaria este acuzata de scandari rasiste, iar Romania e judecata pentru tortele aruncate de suporteri din tribune.

Maghiarii cer ca in raport sa fie introduse si scandarile xenofobe ale suporterilor romani care, spun ei, i-au provocat pe ultrasii veniti de la Budapesta sa strige in mai multe randuri "Tiganii, tiganii."

Federatia maghiara a cerut Comisiei de Disciplina UEFA sa analizeze, de asemenea, si incidentele din peluza. intre o parte a suporterilor romani si fortele de ordine.

O decizie oficiala este asteptata in urmatoarele 24 de ore. In cazul in care UEFA va judeca Romania pentru scandari xenofobe, nationala noastra risca sa joace meciul cu Irlanda de Nord cu portile inchise.

Invitat special in platoul Sport.ro, oficialul FRF Ciprian Paraschiv a declarat ca o victorie in urmatoarea partida ne-ar rezolva, in proportie mare, problema calificarii la Euro 2016.

"Avem nevoie de spectatori, daca batem Irlanda de Nord, in proportie de 80% suntem calificati", a declarat Ciprian Paraschiv.

Presiuni din partea suporterilor nord-irlandezi

800 de fani nord irlandezi au platit deja sume de 300 de lire pentru a zbura cu avionul pana in Romania, plus costul biletului la meci si al cazarii. Asa ca UEFA vrea sa le permita doar lor sa fie la meci, in cazul in care jucam fara suporteri.

Ultima data forul european a cedat presiunilor Federatiei de la Belfast. In 2011, in preliminariile EURO, Irlanda de Nord a primit acceptul sa aiba 200 de fani in Serbia, desi balcanicii jucau fara suporteri din cauza incidentelor pe care le provocasera fanii la o partida anterioara, cu Italia.

Si atunci au fost presiuni din partea britanicilor.

"Inteleg frustrarea fanilor nord irlandezi si o impartasesc. Le-am transmis celor de la UEFA ca sentimentele noastre conteaza si ca nu a reflectat cum trebuie asupra lor.

Asta afecteaza si imaginea noastra, ca federatie, asa ca UEFA trebuie sa-si regandeasca procedurile", a spus presedintele IFA, Jim Shaw, pentru BelfastTelegraph.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!