Nationala

Motivul din spatele plecării lui Boloni de la națională în 2001: „A fost o presiune imensă pe el!” 

Ladislau Boloni este aproape de revenirea pe banca echipei naționale.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Marti 11 Ianuarie 2022, 18:37
Data actualizarii: Marti 11 Ianuarie 2022, 18:38

Antrenorul de 48 de ani poate reveni astfel pe banca României, după mai bine de 20 de ani de la ultima reprezentare sub ”tricolor”. Atunci, în 2001, Boloni a renunțat la postul de selecționer, deși naționala lupta pentru calificarea la CM 2002.

Andrei Vochin spune că acesta a lăsat atunci echipa într-o poziție bună, deși mulți l-au contestat că a lăsat echipa națională într-un moment de maximă importanță.

Boloni nu ne-a lăsat cu ochii în soare, atunci când şi-a încheiat primul mandat, ne-a lăsat într-o poziţie foarte bună. Era mult după mijlocul campaniei, bătuse Ungaria acasă… ştiu ce înseamnă pentru el meciurile cu Ungaria.

Puţină lume ştie că el, de exemplu, a jucat în echipa naţională de la jumătatea anilor '70. La un moment dat, brusc, s-a întrerupt apariţia lui la echipa naţională a României.

Eram copil atunci şi nu înţelegeam, presa nu spunea niciodată aşa ceva, dar absenţa de la echipa naţională a României s-a datorat, a fost cauzată de faptul că România a căzut în grupă cu Ungaria şi oamenii de atunci au spus.

Deci acesta a fost un moment greu de suportat pentru un fotbalist de valoarea lui Boloni la momentul acela. După care a fost o presiune imensă la dubla Steaua – Honved, imensă, pe el şi pe Emeric Ienei, pentru că, la fel, autorităţile de atunci îşi puneau mari semne de întrebare asupra corectitudinii evoluţiei lui.

Iar acea victorie de care vorbesc, cu Ungaria, la nivel de echipă naţională, ne limpezea drumul către baraj”, a declarat Andrei Vochin pentru Telekom Sport.

După mai bine de o lună de discuții, FRF a ales în final ca selecționerul României să devină Ladislau Boloni, asta dupăm ce Gheorghe Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu au refuzat ofertele lui Răzvan Burleanu.

Boloni va fi la al doilea mandat de selecționer al României, după ce a mai stat pe banca ”tricoloră” între 2000 și 2001. Nancy, Sporting Lisabona, Stade Rennais, Monaco, Al-Jariza Standard Liege, Al-Wanda, Lens, PAOK,, Al-Khor, Ittihad, Royal Antwerp, KAA Gent sau Panathinaikos sunt echipele antrenate de acesta în carieră.

Modifică setările cookies