Mihai Stoica e convins: câți jucători va da campioana FCSB la EURO 2024

Mihai Stoica edi iordanescu EURO 2024 FCSB Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 05 Mai 2024, 14:38
Data actualizarii: Duminica 05 Mai 2024, 14:36
România va juca la EURO 2024 contra Belgiei, Slovaciei și Ucrainei, în grupa E. Turneul final găzduit de Germania va fi transmis ÎN DIRECT de PRO TV, Pro Arena și VOYO, în perioada 14 iunie - 14 iulie.

Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, crede că doar trei jucători care aparțin acum de echipa sa vor fi convocați de Edi Iordănescu pentru EURO 2024, chiar dacă UEFA a hotărât recent să mărească numărul jucătorilor care pot fi în lot - de la 23, la 26.  

Mihai Stoica e convins: câți jucători va da campioana FCSB la EURO 2024

Stoica i-a nominalizat pe Florinel Coman, care se va transfera în Qatar în această vară, Ștefan Târnovanu și Darius Olaru. Oficialul campioanei nu crede că Adrian Șut va prinde lotul, iar pe Vlad Chiricheș - accidentat, dar refăcut între timp - nu l-a menționat.  

În acest context, discuțiile despre lipsa unei vacanțe mărite pentru jucătorii de la FCSB nu are prea multă relevanță, spune Mihai Stoica. Managerul general al campioanei ar fi vrut ca fotbaliștii care au dus greul în acest sezon să aibă o perioadă de pauză înainte de EURO 2024 însă Gigi Becali nu a fost de acord, solicitând ca Pintilii și Charalambous să se bazeze pe cel mai puternic prim 11 la ultimele dueluri din play-off.

"Coman nu va mai fi jucătorul nostru. Târnovanu e portar. Olaru e singurul jucător la ora actuală în situația asta (n.r - jucător de câmp de la FCSB care să meargă la EURO). Nu știu dacă va mai fi un jucător de la noi, nu cred. Șut? Nu știu și nu cred. 

Eu aș fi vrut să plece în vacanță Olaru, dar dacă Gigi a hotărât să nu plece ca să nu se considere că nu tratăm cu maximă seriozitate meciurile astea, n-am ce să fac. Nu pot să hotărăsc eu peste Gigi. Eu am vrut să-l sun pe Edi, dar Gigi mi-a tăiat-o, a zis că vor juca toți", a spus Mihai Stoica, la Orange Sport.

România poate avea 26 de jucători în lot la EURO 2024

Comitetul executiv din cadrul UEFA s-a întrunit zilele trecute și a decis creșterea numărului de jucători care pot fi în lot la EURO 2024 de la 23 la 26.

Fiecare selecționată este obligată să aibă în lot minimum 23 de jucători, însă din lotul fiecărei echipe pot face parte până la 26 de de jucători.

În plus, toți jucătorii se vor afla pe foaia de joc și selecționerii nu vor mai fi nevoiți să renunțe la trei dintre ei.

Până acum, în lotul echipelor naționale pentru EURO 2024, puteau fi prezenți 23 de jucători (20 de jucători de câmp și trei portari), însă multe federații care vor lua parte la turneul final s-au arătat nemulțumite de acest lucru și s-au adresat forului continental.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!