Marius Șumudică, felicitat după calificarea României la EURO 2024

nationala romaniei Cosmin Contra EURO 2024 Marius Sumudica Nationala Marius Șumudică, antrenor Gaziantep
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 20 Noiembrie 2023, 23:23
Data actualizarii: Luni 20 Noiembrie 2023, 23:23

Naționala României a obținut calificarea la Campionatul European din 2024, găzduit de Germania. Tricolorii au învins-o pe Israel cu 2-1 sâmbătă seară, pe "Pancho Arena".

  • EURO 2024 va fi transmis de PRO TV, Pro Arena și VOYO vara viitoare, începând cu 14 iunie. Finala va avea loc o lună mai târziu, pe 14 iulie

Unul dintre jucătorii care s-au remarcat în Israel - România a fost Denis Drăguș, care a contribuit masiv la golul din minutul 10 al lui George Pușcaș, care restabilise egalitatea după ce israelienii deblocaseră tabela de marcaj în debutul meciului.

Marius Șumudică, felicitat după calificarea României la EURO 2024

Cosmin Contra, fost selecționer al României, a ținut să-l felicite pe Marius Șumudică pentru forma de care dă dovadă Denis Drăguș. "Șumi" și omul din atacul României colaborează la Gaziantep, echipa din primul eșalon al Turciei.

"Până la turneul final mai sunt multe luni, pot apărea jucători care să fie într-o formă foarte bună. Avem un Screciu, un Marius Marin, care joacă foarte bine. Îl avem pe Răzvan Marin, Cicâldău, Ianis Hagi, Moruțan.

Avem și Man, Drăguș. Trebuie să îl felicităm pe Șumudică pentru forma în care a venit Drăguș la ultimele meciuri.

Cred că este un grup în care există concurență și nimeni nu poate să coboare garda. Sunt jucători care ajută naționala atunci când e nevoie. Mihăila a intrat în meciul cu Elveția și a marcat două goluri. Avem Coman, sunt mulți jucători care pot fi titulari în orice moment", a spus Cosmin Contra, potrivit DigiSport.

Pentru România urmează meciul cu Elveția de marți seară, de la ora 21:45, de pe Arena Națională. În cazul unui egal, tricolorii vor câștiga și grupa, pe lângă biletele la EURO 2024.

Israel - România 1-2

Israel a deschis scorul scorul în debutul meciului, grație reușitei lui Eran Zahavi din minutul doi. Doar că George Pușcaș a restabilit egalitatea opt minute mai târziu și a redat speranțele tricolorilor!

În repriza secundă, Ianis Hagi a întors soarta partidei (minutul 63). Valentin Mihăilă a ratat fantastic în minutul 74 și a fost eliminat 10 minute mai târziu.

Doar că toate astea nu au mai contat, iar la capătul celor 90 de minute România a pășit învingătoare din confruntarea cu Israel de pe „Pancho Arena” și a obținut calificarea la Campionatul European din 2024.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!