"Radoi trebuia sa inceapa ca secund, era mai bine pentru el" Iordanescu ii ia apararea antrenorului Stelei in scandalul LICENTA

Anghel Iordanescu a comentat si el controversa iscata astazi, potrivit careia ar ocupa functia de selectioner desi licenta sa de antrenor a expirat (Citeste si - Comunicatul Scolii de Antrenori din Romania despre situatia lui Iordanescu).

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Septembrie 2015, 21:00
Data actualizarii: Luni 28 Septembrie 2015, 21:14

Selectionerul Anghel Iordanescu a vorbit si el despre situatia licentei sale, acesta explicand faptul ca a participat in ultimii ani la mai multe cursuri organizate de UEFA si FRF. Iordanescu a tinut sa-i ia apararea si lui Mirel Radoi, care a decis sa urmeze cursurile Scolii de Antrenori de la Chisinau (DETALII AICI).

Licenta pro expira, daca un antrenor nu profeseaza timp de trei an si jumatate. Iordanescu a stat pe tusa aproape 8, pana sa preia nationala, anul trecut! "Iordanescu n-a fost rupt total de fotbal. A participat la cursuri in tara si in afara!" il apara seful scolii de antrenori pe selectioner, Apolzan!

"Nu trebuie sa pledez eu pentru mine insumi. Din punctul meu de vedere, eu de pe la vreo 10 ani, hai poate pe la 15-16 ani, din 1965, sunt in vizorul admiratorilor fotbalului. Toata lumea stie ce am facut, cu bune si cu rele. Cu siguranta am facut si greseli, cu siguranta am adus si bucurii. Cert e ca nu mai trebuie sa vorbesc eu despre mine.

Faptul ca se vorbeste despre astfel de lucruri inaintea unei duble a nationalei... Acest lucru mi-l spuneti dumneavoastra mie, nu eu dumneavoastra. Eu il las pe domnul Dan Apolzan sa faca ce e de facut si sa explice. Daca ma iau regulament, licenta PRO nu ti-o poate lua nimeni niciodata. Odata ce ai obtinut-o, ramai in posesia ei.

Din punctul meu de vedere, trebuie sa fiu judecat pentru ce am facut pentru fotbalul romanesc, nu pentru ca mi-am redobandit sau nu licenta. Cat timp FRF are o conventie cu UEFA, nimeni nu le poate interzice unor antrenori sa mearga in Moldova. Intamplator, am aflat acum ca in Moldova sunt foarte multi studenti straini.

Scoala de Antrenori din Moldova nu are in trecut in statut faptul ca studentii trebuie sa aiba Bacalaureatul, ci doar 12 clase. De ce nu ar avea Radoi dreptul sa faca asta? Poate o sa spuneti ca sunt stelist sau ca nu stiu ce.

Foarte bine ca se duce sa-si ia diploma in Moldova. Ca putea sa o ia si in Romania, asta e altceva. Avem si alti romani care au facut-o in strainatate. Lupescu a facut-o in Germania, bravo lui. Bravo si celor care au luat licenta la Coverciano. Eu nu vad care e problema daca Radoi isi ia licenta in alta tara.

Parerea mea e ca Radoi putea sa mai aiba rabdare, sa inceapa cu meseria de antrenor secund, sa-si faca toate cursurile, apoi sa ajunga in top", a spus Anghel Iordanescu la Digisport.

Modifică setările cookies