Laurent Blanc: "Demisionez daca nu ne calificam la CE 2012!"

Laurent Blanc Franck Ribery Franta Karim Benzema Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 28 Iulie 2010, 16:08
Data actualizarii: Miercuri 28 Iulie 2010, 16:15

Selectionerul Frantei, Laurent Blanc, a declarat ca va demisiona daca nu se va califica la turneul final al Campionatului European din 2012, informeaza L'Equipe.

"Euro-2012 sau plec. Am semnat pentru doi ani. Apoi, daca ne vom califica la Euro 2012 si vom face un turneu final bun, vom putea, eventual, discuta o prelungire cu doi ani. Voi fi judecat in functie de rezultate. Nu este stilul meu sa continui daca nu am rezultate", a spus Blanc.

Interogat in legatura cu "scheletul" echipei sale, selectionerul a raspuns ca o baza nu se poate schimba peste noapte, dar a subliniat ca, in viziunea sa, niciun jucator nu poate fi sigur de convocare, cu exceptia portarului Hugo Lloris, de la Olympique Lyon.

Blanc a mai spus ca mijlocasul Franck Ribery si atacantul Karim Benzema raman in vederile sale, desi sunt plasati sub control judiciar pentru solicitarea de servicii sexuale unei prostituate minore. "Procedura poate dura sase luni sau un an. Dar eu sunt aici pentru doi ani. Ribery si Benzema vor fi, sper, elemente importante in echipa Frantei. Dorinta mea este de a disocia evenimentele petrecute in Africa de Sud si viata privata a jucatorilor", a explicat Blanc.
Pozitia noului selectioner in acest caz nu este similara cu parerea ministrului Sporturilor, Roselyne Bachelot, si cu opinia Secretarului de Stat pentru Sporturi, Rama Yade. Bachelot si Yade au declarat ca dosarul in care sunt anchetati cei doi jucatori este "cu greu compatibil cu selectia in echipa nationala a Frantei".

Blanc a propus, vineri, Consiliului Federal al forului francez sa nu convoace niciun jucator din cei 23 prezenti in lotul pentru CM-2010 in vederea partidei amicale cu Norvegia, programata la 11 august, la Oslo, cererea sa fiind acceptata.

Potrivit unui comunicat al Federatiei Franceze de Fotbal (FFF), selectionerul va comunica lista jucatorilor retinuti pentru partida amicala cu Norvegia in 5 august.

Franta este adversara Romaniei in grupa D a preliminariilor Campionatului European din 2012, alaturi de Bosnia-Hertegovina, Belarus, Albania si Luxemburg.

Sursa: Mediafax

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!