Iordanescu se intoarce in locul in care a debutat pe banca nationalei in urma cu 22 de ani! Primul si ultimul meci, in Insulele Feroe!

Anghel Iordanescu Insulele Feroe Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 09 Octombrie 2015, 13:13
Data actualizarii: Vineri 09 Octombrie 2015, 14:04

Anghel Iordanescu se intoarce in Insulele Feroe, locul in care a debutat pe banca nationalei in 1993. Exista informatii ca Iordanescu nu vrea sa isi continue mandatul in cazul unei calificari la Euro. DETALII AICI

Anghel Iordanescu si-a inceput aventura pe banca echipei nationale chiar in Insulele Feroe, locul in care va da duminica batalia finala pentru calificarea la Euro 2016.

Pe 8 septembrie 1993, Romania o invingea lejer pe Feroe, scor 4-0, in drumul spre Cupa Mondiala din Statele Unite, cu toate cele patru goluri marcate de magnificul Florin Raducioiu.

Erau vremuri in care un meci cu Insulele Feroe era un simplu antrenament cu public si nimeni nu isi punea problema castigatoarei.

Cum arata echipa Romaniei in 1993: Prunea - Petrescu (Panduru), Prodan, Selymes, Lupescu, Popescu, Sabau, Munteanu, Hagi, Raducioiu, Vladoiu (Craioveanu).

Romania joaca duminica meciul decisiv pentru calificarea la Euro. Avem nevoie de o victorie ca sa fim siguri de calificare, dar putem obtine biletele pentru Franta chiar si in cazul unui esec, cu conditia ca Ungaria sa se incurce in Grecia.

Ultimul meci al lui Iordanescu pe banca nationalei?

Antrenorul nationalei are doua detalii importante care il fac sa-si reconsidere viitorul: nemultumirea suporterilor si calitatea incerta a lotului. Iordanescu le-a spus apropiatilor ca va lua o decizie in urmatoarele zile. Tata Puiu are experienta unui turneu final ratat, in 1996, cand Romania lui Hagi si Popescu a terminat ultima intr-o grupa cu Spania, Franta si Bulgaria. Iordanescu n-ar vrea sa traiasca o experienta asemanatoare. E constient ca ar putea sa-si incheie cariera cu un esec major.

Framantarile selectionerului au ajuns si in birourile FRF. Conducatorii Federatiei au reluat contactele telefonice cu Mircea Lucescu! Antrenorul lui Sahtior a respins orice posibilitate de a fi selectioner, insa exista si un plan B pentru Romania. Lucescu ar putea fi noul director tehnic al Federatiei!

Dupa ce a fost in discutii cu Federatia toamna trecuta, Lucescu a renuntat definitiv la ideea de a mai fi antrenor al nationalei: "Timpul meu a trecut, trebuie sa vina altii de acum inainte. Nu voi mai sta niciodata pe banca Romaniei!"

Mircea Lucescu, 70 de ani, o pregateste din 2004 pe Sahtior. La nationala a lucrat intre '81 si '86, apoi a avut o cariera impresionanta in Italia, Turcia si Ucraina.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!