"In Romania, numarul 10 a murit" De la Boloni, Hagi si Mutu, la disparitia unui simbol din nationala. Presiunea uriasa pe Stanciu pentru Euro 2016

"In Romania, numarul 10 a murit" De la Boloni, Hagi si Mutu, la disparitia unui simbol din nationala. Presiunea uriasa pe Stanciu pentru Euro 2016

Toata Romania vede Romania - UEFA EURO 2016™ se vede in DIRECT la ProTV.

4 meciuri in nationala. 3 goluri. Stelistul Stanciu a primit din partea lui Iordanescu incredere totala pentru turneul final din Franta. Va purta numarul 10 pe spate, un simbol al unei nationale care isi cauta din nou forma dupa mai bine de 20 de ani de la mondialul Generatiei de Aur.

Numirea lui Stanciu decar al nationalei pentru Euro 2016 pune o presiune colosala pe jucatorul Stelei. Numarul 10 vine cu o istorie uriasa. La ultimele campionate europene ale Romaniei, Boloni a purtat acest numar (1984), Hagi (1996 si 2000), dar si Adi Mutu (2008).

Desi rezultatele nationalei nu au fost spectaculoase, titularul numarului 10 a fost de fiecare data cel legitim. Acum Stanciu trebuie sa poarte pe umeri un tricou care cantareste mult mai mult decat cinev s-ar astepta.

In 2010, marele Angelo Niculescu spunea ca "numarul 10 al murit in Romania". Erau anii in care Florescu primise acest numar, iar inaintea unui meci cu Franta, Razvan Lucescu, selectionerul de atunci, anunta ca Tamas va primi acest tricou. O idee de neconceput pentru suporterii care se obisnuisera cu executiile lui Hagi, talentul lui Mutu si rafinamentul lui Boloni.

"In Romania, numarul 10 a murit. Este compromis, din cauza ignorantei tehnicienilor si a jucatorilor nostri, care nu-i mai acorda importanta cuvenita. Acest numar a fost purtat, de-a lungul timpului, de cei mai mari fotbalisti ai lumii, cum au fost Pele sau Maradona. La noi, doar daca spui Ozon, Boloni sau Hagi este de ajuns ca sa intelegi ce reprezinta acest numar pentru echipa nationala.", spunea Angelo Niculescu in Libertatea.

2016 poate fi anul in care Stanciu va demonstra ca numarul 10 al Romaniei nu a murit. Traieste.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Municipiul București va fi modernizat. Capitala va avea zece mari căi de acces
BRAT
Modifică setările cookies