Gică Popescu, atac la adresa jucătorilor naționalei: „Nu ajungeți niciodată fotbaliști de top!” Nu l-a 'iertat' nici pe selecționer: „Iese la TV, vorbește bine, rezultatele îl contrazic!” 

Gica Popescu edward iordanescu Nationala
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Joi 16 Februarie 2023, 14:54
Data actualizarii: Joi 16 Februarie 2023, 14:55

Gică Popescu (55 ani) a vorbit despre situația de la naționala României, care nu mai face performanță de o perioadă de timp. 

Fostul jucător emblematic al naționalei României s-a arătat nemulțumit de ce se întâmplă în ultimul timp. Cu mai bine de o lună până la debutul României în preliminariile Campionatului European din 2024, Gică Popescu a vorbit despre mentalitatea jucătorilor români, punctând care este cea mai mare problemă a acestora. 

Popescu s-a luat de jucătorii care nu reușesc să facă față presiunii de la echipa națională. 

„(Eşti psihic la pământ când joci pentru echipa naţională?) Echipa naţională trebuie să fie pentru ei cel mai mare încărcător de moral. Oameni buni, dacă nu faceţi faţă la marea performanţă, nu veţi ajunge niciodată fotbalişti de top! Vrei să faci parte din vestiare importante? Trebuie să suporţi presiunea.

La noi criteriile de analiză ale unui jucător sunt diferite faţă de cele de afară. (n.r. La Barcelona) Preferau jucători cu calităţi în minus, dar care suportau presiunea.

Dau un exemplu, Puyol. Calităţi tehnice nu avea foarte multe, dar avea un spirit. La meciurile mari juca mereu bine. Ăştia sunt jucătorii pe care îi vrea orice antrenor. Nu suporţi presiunea, nu ai ce căuta! Nu ne ajută rezultatele? Pai să le facă! Cine a făcut rezultatele astea? Nu sunt ei cei care le-au făcut?”, a declarat Gică Popescu pentru Orange Sport

Edward Iordănescu, luat la 'țintă' de Gică Popescu: „Iese la TV, vorbește bine, dar rezultatele îl contrazic!”

Fostul fotbalist, care ocupă în prezent postul de președinte la Farul Constanța, a vorbit și despre declarațiile făcute de Edward Iordănescu în legătură cu adversarii României din preliminariile EURO 2024. Gică Popescu s-a arătat siderat de faptul că naționale precum Israelul sau Elveția sunt considerate adversari de temut pentru „tricolori”. 

„Mă crucesc în momentul în care văd că vorbim despre un adversar de temut, aşa cum e Israelul. Refuz să cred că am ajuns în un aşa hal încât să ne temem de Israel. Nu putem să ne speriem de Israel, lăsaţi-mă în pace! Nu pot să accept aşa ceva, că ne e frică de Israel! Şi de Elvetia... Că Elveţia a făcut progrese... E Elveţia, nu e Olanda, Franţa, Spania, e Elveţia!

(Despre Edi Iordănescu) El iese la TV, vorbeşte bine, dar rezultatele îl contrazic de cele mai multe ori. Selecţionerul e cel care răspunde de tot ce e la naţională, de bună, de rele.

Că are jucători accidentaţi, că are jucător în minus... eşti pus acolo să găseşti soluţii. Şi nu cred că naţionala are un '11' pe care să nu-l poţi schimba, cum era în perioada noastră”, a adăugat fostul fotbalist. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!