FRF pregateste apelul la decizia UEFA: "Asteptam motivarea, vom vedea ce putem face". Motivul pentru care Romania a fost pedepsita

FRF pregateste apelul la decizia UEFA: "Asteptam motivarea, vom vedea ce putem face". Motivul pentru care Romania a fost pedepsita

UEFA a suspendat FRF si echipa nationala a Romaniei cu un meci fara spectatori, totul dupa incidentele provocate de suporteri la meciurile cu Ungaria si Grecia (DETALII AICI).

FRF va face insa apel la decizia luata de UEFA, oficialii de la Casa Fotbalului sperand ca, pana la urma, meciul cu Finlanda sa se dispute cu spectatori in tribune. Consilier al presedintelui Razvan Burleanu, Andrei Vochin a dezvaluit motivele pentru care UEFA a decis sa pedepseasca Romania, dar si faptul ca FRF pregateste un recurs.

Potrivit consilierului presedintelui FRF, echipa nationala a fost pedepsita din cauza comportamentului cu tenta xenofoba de la meciurile cu Ungaria si Grecia. Romania era deja monitorizata de UEFA.

"Capetele de acuzare nu vin de la bataie, ci de la mesajele cu tenta rasista si xenofoba care s-au proferat la meciul cu Grecia. Unul dintre aceste mesaje este scris.

Nu observatorul de joc a constat aceste chestiuni, dar UEFA are o colaborare cu o firma romaneasca. La meci a fost un domn, vorbitor foarte bine de limba romana si greaca, care a stat undeva in tribuna, fara sa stie nimeni. A fotografiat, a filmat dupa care a facut un raport, care s-a atasat la cel facut de observator", a spus Vochin la Digisport.

Vochin a mentionat exact si punctele trecute in raportul de arbitraj.

"A punctat ca in minutul 5, in sectorul 121, a aparut un banner pe care scria "Ploiesti" si in dreptul literei "o" era o cruce celtica, simbol interzis peste tot pe stadioanele pe care se disputa competitii sub egida UEFA.

Apoi, din sectorul 350 si 352 au fost relatate scandari importiva maghiarilor, care au fost filmate, dupa care inserate in raportul observatorului.

Asadar, suspendarea survine ca urmare a unor scandari rasiste si nu din cauza batailor, pentru astea am fost amendati", a mai spus Vochin.

Romania a fost considerata recidivista, dupa o serie de intamplari petrecute si la meciul cu Feroe, din primavara.

"La meciul cu Feroe de la Ploiesti am avut, de asemenea, scandari xenofobe, si de aceea la meciul cu Grecia am avut mai multe sectoare inchise, 5.000 de locuri. Am fost recidivisi, de aceea am aprimit acum aceasta suspendare. De aceea asteptam si motivarea pentru a vedea daca mai putem face ceva.

Nu-i inteleg pe suporterii care fac astfel de lucruri. Din cauza a 300 de astfel de spectatori sufera alti zeci de mii, sufera echipa nationala, sufera Romania si nu mai stiu cat putem sa stam cu mainile incrucisate", a conchis Vochin.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Situația Covid se înrăutățește. La „Victor Babeș” nu mai sunt locuri pentru bolnavii în stare gravă
BRAT
Modifică setările cookies