FOTO Fanii sârbi continuă seria mesajelor de susținere pentru suporterii tricolori: "România are doar 3 frați"

Romania kosovo preliminarii euro 2024 Serbia uniti sub tricolor Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 16 Septembrie 2023, 23:09
Data actualizarii: Sambata 16 Septembrie 2023, 23:11

România - Kosovo 2-0, meci întrerupt 50 de minute din cauza incidentelor din tribune, continuă să producă numeroase reacții.

Cele două echipe naționale s-au înfruntat marți seară pe Arena Națională, într-un meci care a durat până după miezul nopții, din cauza întreruperii de 50 de minute din prima repriză, când galeria României din peluză a scandat și a afișat bannere cu tentă politică îndreptate spre Kosovo.

Susținere din Serbia pentru suporterii de la "Uniți sub tricolor"

Galeria oaspete prezentă la partida Cukariki - Steaua Roșie Belgrad, încheiată cu scorul de 2-1, a afișat un banner de susținere pentru fanii tricolori. 

"Bir Romanyalının sadece üç kardeşi vardır: Tuna, orman ve Sırp. Teşekkürler, Romanyalı kardeşlerimiz", în traducere "România are doar trei frați: Dunărea, pădurea și Serbia. Mulțumesc, frați români" a fost mesajul transmis. 

Florin Prunea, după incidentele de la România - Kosovo

Florin Prunea spune că, în opinia sa, România nu poate fi acuzată de rasism în cazul scandărilor sau bannerului cu mesajul "Kosovo este Serbia", iar FRF poate fi sancționată cu cel mult un meci fără spectatori.

Dacă sancțiunea menționată de Florin Prunea va fi confirmată de UEFA, România ar juca meciul cu Andorra (15 octombrie) cu porțile închise, iar la jocul cu Elveția (21 noiembrie), ultimul din preliminariile EURO 2024, ar putea beneficia de sprijinul fanilor.

"Am urmărit meciul, eram în Islanda. Mi-am strâns niște informații. Acolo eram mai mulți la masă și nimeni nu înțelegea de ce se prelungește atât de mult pauză. Nu e vorba de rasism, ci de xenofobie. Am văzut capetele de acuzare. Kosovo e Serbia. Ăsta e rasism? Este o părere, un mesaj cu tentă politică, dar care nu s-ar încadra la o suspendare de 3-4 jocuri. Nu cred că este posibil așa ceva. Sunt convins, îi cunosc pe cei din Comisia de Disciplină. Sunt foști președinți de Federație, secretari generali care vor judeca și în spiritul regulamentului, nu numai în legea lui.

Eu cred că vom juca un singur joc fără spectatori, în cel mai rău caz. Noi eram sub o monitorizare, ni se închisese o parte a stadionului. Uite că la Priștina ei au rezolvat problema foarte repede, dar au rezolvat-o abuzând. Acolo nici n-a fost jocul oprit, iar un stadion întreg striga 'țiganii'", a spus Florin Prunea, la Digisport.

sursa foto: Twitter/Yugoslav Faulü


Ultrașii din "Uniți sub tricolor", huiduiți de restul suporterilor la România - Kosovo pe www.sport.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!