EURO 2020 la Bucuresti! Romania NU este pregatita acum pentru asa ceva! Ce schimbari sunt necesare in urmatorii sase ani!

Romania va organiza patru meciuri la EURO 2020, a anuntat Michel Platini intr-un eveniment desfasurat la Geneva. Bucuresti si National Arena au nevoie insa acum de investitii masive! 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 19 Septembrie 2014, 14:34
Data actualizarii: Vineri 19 Septembrie 2014, 21:02

Ce inseamna organizarea EURO? In primul rand, infrastructura mult mai buna. Sunt asteptati zeci de mii de turisti la cele patru partide, iar deplasarea acestora trebuie sa se desfasoare fara probleme.

In acest moment, metroul nu ajunge la Aeroportul Otopeni, o problema foarte grava in organizare.

"Aeroportul, centrul orasului si stadionul sunt mai degraba slab legate intre ele de liniile de autobuz, iar numarul acestora trebuie sporit in mod considerabil”, se arata in raportul intocmit de UEFA. Totusi, principala problema este data de faptul ca nu exista o linie de metrou care sa lege orasul de aeroport, iar in raport se arata faptul ca "e in plan ca o noua linie sa fie construita pentru 2020”, scrie Prosport.

Momentan constructia magistralei 6 care legata Gara de Nord de Otopeni e in stadiul licitatiilor. Potrivit Ziarul Financiar, aceasta ar putea fi gata in 2017-2018 si ar costa 1.05 miliarde de euro, fara TVA. Premierul Victor Ponta a declarat ca aceasta magistrala nu merita investitia pentru ca nu va fi destul de circulata. Organizarea EURO ar putea sa-l faca sa se razgandeasca. 

Autrostrada A3, o alta problema
Romania are nevoie de o autostrada catre Ungaria, tara care a primit si ea organizarea meciurilor din grupe la EURO 2020. "Bucurestiul este suficient de bine conectat de toate destinaţiile majore europene”, scrie in raportul UEFA. Autostrada A3 e finalizata doar in proportie de 19%, iar situatia este extrem de complicata. Sunt probleme cu exproprierile pe Valea Prahovei, iar presedintele Traian Basescu a acuzat fapte de coruptie in randul politicienilor care se supervizeaza constructia drumului catre Ungaria. 

Si National Arena are nevoie de investitii

Cel mai modern stadion din tara nu e pregatit pentru a organiza un meci la EURO. Comisia UEFA a notat ca nu sunt suficiente locuri de parcare, facilitati pentru sponsori in afara arenei, mai multe loje VIP si un centru media in afara stadionului. Primaria Bucuresti trebuie sa remedieze aceste probleme. 

Modifică setările cookies