Emil Sandoi nationala romaniei Nationala

FOTO Emil Săndoi știe care e avantajul naționalei: "Ne dorim cu toții calificarea"

Naționala României se află pe primul loc în Grupa I din preliminariile EURO 2024.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 26 Octombrie 2023, 18:02
Data actualizarii: Joi 26 Octombrie 2023, 18:04

Tricolorii se situează în vârful grupei cu 16 puncte. În consecință, selecționata lui Edward Iordănescu a înregistrat patru victorii și patru rezultate de egalitate.

Emil Săndoi știe care e avantajul naționalei: "Ne dorim cu toții calificarea"

Totuși, Elveția se află pe locul doi cu 15 puncte și un meci în minus, iar Israel se situează pe a treia poziție cu 11 puncte și cu două partide în minus, din cauza conflictului militar care a izbucnit în țară.

Emil Săndoi speră ca programul încărcat pe care-l va parcurge Israel în preliminarii să fie în avantajul naționalei României, care e la un pas de calificarea la turneul final mult așteptat.

„România e foarte aproape de calificare. Cu toate că nu e o misiune ușoară. Să știți că nu e. Chiar am văzut în media că și Israelul, chiar dacă trece printr-o perioadă tulbure, are planuri pentru viitorul apropiat.

E destul de dificil să joci în ritmul ăsta. E un ritm de turneu final care e greu de dus. Și mai ales că ei nu au foarte mulți jucători în străinătate. Majoritatea jucătorilor provin din campionatul intern.

Probabil că vor relua pregătirile mai devreme. Nu au prea multe atuuri în momentul de față. Sper să fie în avantajul nostru, că ne dorim cu toții să avem echipa la turneul final”, a spus Emil Săndoi.

Pentru tricolori urmează meciurile cu Israel și Elveția, contracandidatele la primele două locuri ale Grupei I. România este lider cu 16 puncte, însă Elveția (15 puncte) și Israel (11 puncte) au cu un meci, respectiv două mai puțin. Duelul direct dintre Elveția și Israel a fost amânat pentru 15 noiembrie, din cauza războiului izbucnit în Gaza.

România - Andorra 4-0

Tricolorii au început în forță meciul de pe Arena Naționlă. Nicolae Stanciu a deschis scorul în minutul 23, iar Ianis Hagi a majorat diferența în minutul 28 al partidei.

Răzvan Marin a fructificat o lovitură de pedeapsă în minutul 44, chiar înainte de pauză, iar Florinel Coman a închis tabela de marcaj în repriza secundă, în minutul 50.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!