Duckadam vrea cea mai grea grupă pentru România: "Ar fi senzațional să jucăm cu ele!". Lăcătuș l-a contrazis imediat

Helmut Duckadam Echipa Nationala EURO 2024 Marius Lacatus Nationala România își va afla adversarele de la EURO 2024 pe 2 decembrie / Foto: Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 21 Noiembrie 2023, 20:07
Data actualizarii: Marti 21 Noiembrie 2023, 20:05
Tragerea la sorți pentru EURO 2024 este programată pe 2 decembrie, la Hamburg.
România și Elveția sunt deja calificate înaintea duelului direct de la București, programat azi, de la 21:45. Totuși, rămâne de stabilit ordinea în grupă și urnele în care vor fi plasate cele două formații la tragera la sorți de la Hamburg, programată pe 2 decembrie.

Duckadam și Lăcătuș, despre posibila grupă a României la EURO 2024

După ce România și-a asigurat calificarea la EURO 2024, în spațiul public au apărut diferite scenarii pentru grupa pe care ar putea să o aibă tricolorii în Germania.
 
Într-o emisiune de la Digisport, lui Helmut Duckadam și Marius Lăcătuș li s-au prezentat câteva variante de grupe accesibile și foarte dificile. Într-una dintre variante, dacă rămâne în urna a doua, România ar putea da peste Franța, Olanda și Italia, exact adversarele pe care le-am avut și la EURO 2008.
 
"Aoleo! Hai să nu ne mai uităm la grupa KO (n.r - cu Franța, Olanda și Italia)", a spus Marius Lăcătuș.

În schimb, Helmut Duckadam și-ar dori cea mai dificilă grupă pentru România: "Ar fi senzațional dacă am avea grupa asta!", a spus fostul portar al Stelei despre varianta cu Franța, Olanda și Italia.
 
Marius Lăcătuș i-a dat replica fostului jucător al Stelei, spunând că preferă o grupă accesibilă, unde tricolorii să aibă șansa de a se califica în optimi: "Din punct de vedere al nivelului, al calității, oare suntem la același nivel cu 2008? Eu prefer să mă bat pentru locul 2 cu Albania și Slovacia decât cu Danemarca și Olanda".

Ce urmează pentru România după calificarea la EURO 2024

  • Marți, de la ora 21:45, România înfruntă Elveția, pe Arena Națională, în fața a peste 50.000 de suporteri. 
  • Dacă nu pierde contra Elveției, România va încheia pe primul loc grupa și se va afla în urna a doua la tragerea la sorți pentru EURO 2024. În cazul unui eșec, tricolorii vor coborî fie în a urna a treia, fie în a patra.
  • Tragerea la sorți pentru EURO 2024 este programată pe 2 decembrie, la Hamburg.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!