VIDEO EXCLUSIV Dorin Rotariu, din nou la echipa națională? Cum a răspuns Cosmin Moți

După ce a vorbit despre posibilitatea ca Dorin Rotariu să ajungă la FCSB, Cosmin Moți a dezbătut și alt subiect care-l implică pe fostul atacant dinamovist.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 01 Iulie 2022, 12:38
Data actualizarii: Vineri 01 Iulie 2022, 13:09

Cosmin Moți crede că Dorin Rotariu poate ajuta echipa națională și a vorbit și despre ultimele rezultate ale primei reprezentative. Cu Edi Iordănescu pe banca tehnică, România a câștigat un singur meci din primele patru din Liga Națiunilor și este pe ultimul loc, foarte aproape de retrogradarea în Liga C a competiției.

„E un jucător care dacă va fi sănătos va fi util și echipei naționale. Din păcate, la noi lotul era făcut, antrenorul și-a creionat o echipă. A ajuns târziu în perioada de pregătire, nu a prins toată pregătirea, a avut COVID, ceilalți au jucat foarte bine și era foarte greu să se impună. De asta am hotărât în iarnă că e mai bine să-l lăsam altundeva, să prindă mai multe minute

Cosmin Moți, despre echipa națională: ”Ar fi trebuit alți jucători”

Nu vreau să comentez. Nici mie nu mi-ar plăcea să se bage cineva peste treaba mea (n.r. despre echipa națională). Nu e vorba de închis gura, de frică. Credeți că ei nu-i urmăresc? Din păcate, da, sunt rezultate dezamăgitoare. Trebuie să revenim cu picioarele pe pământ și să ne dăm seama că ăsta e nivelul fotbalului românesc. 

Am schimbat 4 antrenori și tot îi schimbăm în continuare și tot nu facem nimic. Înseamnă că trebuie să facem altceva. Pentru jucătorii care sunt acolo are cine să răspundă, dar după ce se întâmplă lucrurile e foarte ușor de spus. Acum, după ultimele rezultate, și eu sunt de părere că ar fi trebuit alți jucători. 

Eu nu cred că vine Edi Iordănescu să spună: 'Nu mă interesează părerea voastră, eu îl vreau pe X sau Y'. Poate el a avut discuțiile astea și decizia finală a fost alta. Noi vorbim după ce s-a întâmplat lucrurile, e foarte ușor să vorbești după. După Campionatul European de tineret i-au făcut cei mai mari fotbaliști, mai mari ca Generația de Aur, și uite că nimeni nu a reușit să se impună. 

Nu contează că are 37, 35 de ani, care e în formă trebuie să joace la echipa națională. Sau creionăm ceva cu tineretul. Luăm toată generația U21 și jucăm numai cu ei. Toată lumea îi sărea în cap lui Contra că de ce nu îi ia la națională, i-a luat și au luat 4 de la Suedia”, a spus Cosmin Moți, la emisiunea Ora Exactă în Sport.

După împrumutul la trupa elenă, Rotariu se va întoarce la Ludogoret, formație bulgară care din informațiile Sport.ro ar dori să-l vândă pe românul cotat la 500.000 de euro (2,5 milioane de euro - cea mai mare valoare de piață atinsă în carieră / 6 iunie 2017). 

Dorin Rotariu mai are contract cu Ludogorets până pe 30 iunie 2024, dar intenționează să ajungă la o echipă care-i va da șansă să joace. La Atromitos a evoluat în 12 partide în jumătate de sezon. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!