Romania Euro 2016 Nationala

Doar o catastrofa mai poate elimina Romania din drumul catre Euro! Cum arata scenariile din grupa in acest moment

Avem cea mai buna aparare din preliminariile pentru Euro 2016, dar tot ne facem griji. Nu putem sa marcam atat de mult pe cat ne-am dori.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 05 Septembrie 2015, 14:24
Data actualizarii: Sambata 05 Septembrie 2015, 14:26

Un singur gol a marcat Romania in 2015, cu Insulele Feroe, obtinand 5 puncte in acest an. Urmatorul meci va fi in fata unei echipe care nu mai are nicio miza in grupa, in afara orgoliului. In mod cert, Romania trebuie sa invete sa dea goluri pana luni, pe National Arena.

Cum arata grupa in acest moment:

1. Irlanda de Nord 16 puncte
2. Romania 15 puncte
3. Ungaria 12 puncte
4. Finlanda 7 puncte
5. Insulele Feroe 6 puncte
6. Grecia 2 puncte

Programul grupei

7 septembrie
Finlanda - Insulele Feroe
Irlanda de Nord - Ungaria
Romania - Grecia

8 octombrie
Ungaria - Insulele Feroe
Irlanda de Nord - Grecia
Romania - Finlanda

11 octombrie
Insulele Feroe - Romania
Finlanda - Irlanda de Nord
Grecia - Ungaria

Cine se califica

Primele doua echipe din grupa se califica direct la Euro, iar echipa de pe locul 3 cu cele mai multe puncte din cele 9 grupe primeste si ea dreptul de a participa direct la turneul final.

Restul celor 8 nationale clasate pe locul 3 in grupele lor vor juca un baraj, astfel celor 19 echipe calificate direct li se vor alatura alte patru nationale, pentru ca lista sa fie completata cu tara gazda, Franta.

Scenariul unei catastrofe

Romania nu mai poate pierde calificare decat printr-un dezastru de proportii. Primul pas gresit ar fi sa pierdem cu Grecia pe National Arena, luni, de la 21:45. Daca Ungaria reuseste sa o bata pe Irlanda de Nord, atunci Romania va fi egalata si va trece pe locul 3, din cauza rezultatelor directe cu Ungaria.

Romania poate pierde locul 3 doar daca pierde toate partidele ramase pana la final, iar Finlanda castiga cu Insulele Feroe, meciul direct cu noi si in ultima etapa cu Irlanda de Nord.

Faptul ca Romania joaca in ultimul meci din grupa cu Insulele Feroe reprezinta un plus la capitolul liniste. In mod normal, nu ar trebui sa ajungem sa depindem de acea partida, insa o victorie cu Insulele Feroe, chiar si in conditiile in care pierdem cu Grecia si Finlanda, ne-ar asigura locul 3 in Grupa.

Modifică setările cookies