Nationala

Dănuț Lupu îi atacă dur pe antrenorii care au refuzat naționala: „Treziți-vă! Alții ar da bani ca să fie numiți!”

FRF se află în tratative cu Ladislau Boloni în privința preluării băncii tehnice a naționalei.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 16 Ianuarie 2022, 22:40
Data actualizarii: Duminica 16 Ianuarie 2022, 22:50

Tehnicianul ajuns la 68 de ani tărăgănează deja de câteva săptămâni negocierile și tot mai multe voci susțin că, cel mai probabil, va refuza naționala în cele din urmă.

Boloni ar fi al patrulea antrenor care i-ar spune „nu” lui Burleanu. Până la discuțiile cu fostul antrenor al lui Rennes, FRF a mai negociat cu Răzvan Lucescu, Gică Hagi, Dan Petrescu, însă toți au respins ofertele venite de la Casa fotbalului.

Lupu: „Echipa națională nu se refuză!”

Dănuț Lupu, fost mare jucător al lui Dinamo, consideră că cei care întorc spatele naționalei României fac o mare greșeală și le reamintește acestora că sunt antrenori care ar aduce bani de acasă pentru a prelua banca selecționatei țării noastre.

”Unde s-a pomenit tu, ca antrenor, să ceri contract în care cei care te plătesc să nu-ți pună nicio clauză? Stai puțin, vii antrenor la echipa națională a României. Bă, Doamne ferește, poate pierzi trei meciuri. Ce facem, suntem obligați să te ținem patru ani de zile, cât vrei tu contract? 

Dacă tot spui că ești un antrenor bun, nu poți cere Federației să nu-ți pună nicio clauză. Federația vrea să-ți facă un contract pe doi. Tu crezi că, dacă califici echipa, nu-ți prelungește automat contractul? Nu înțeleg de ce nici unii, nici alții, nu se întâlnesc să spună lucrurilor pe nume. De ce se ascund atâta?

Ar trebui să le zică cineva: „Băi, treziți-vă!”. Ce-i atâta… pleacă la Târgu Mureș, nu răspunde trei zile la telefon. Toată stima pentru Loți, dar nu poți să faci lucrurile astea. Doar pentru că e Federația în impasul ăsta cu selecționerul? Eu mă refer la toți cei care au fost ofertați. Echipa națională nu se refuză. Dacă tot te dai că ești român, mare patriot, și tu refuzi echipa națională, eu cred că, din momentul ăla, n-ar trebui să mai spui că vrei să faci ceva pentru fotbalul românesc.

Să mă scuze foști colegi de ai mei, toată stima și respectul pentru ei. Dar să te cheme cineva să-ți spună că vrea să te pună selecționer și tu să refuzi și să zici: „Stai, că am clauză…”. Unii ar aduce și bani de acasă să-i pună antrenori la echipa națională și tu-mi spui că ai clauză? Eu, dacă aveam vreo putere, încercam să-l conving pe Rădoi să rămână”, a declarat Dănuț Lupu pentru fanatik.

De la plecarea lui Mirel Rădoi de la echipa națională, de pe 30 noiembrie 2021, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță se află într-o continuă căutare pentru postul de selecționer.

FRF i-a pus pe masă lui Boloni  un angajament pe 2 ani, cu opțiunea de prelungire automată pe încă 2 ani dacă România se va califica la Campionatul European din 2024.

Modifică setările cookies