Cum a interpretat un fost antrenor din Superligă disputa Gică Hagi - Edi Iordănescu

Gica Hagi Echipa Nationala edi iordanescu Ianis Hagi Mihai Teja Nationala Gică Hagi
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Martie 2023, 20:12
Data actualizarii: Vineri 17 Martie 2023, 20:12

Mihai Teja nu a mai antrenat de când a părăsit-o pe FC Botoșani din funcția de principal la începutul lui noiembrie 2022, după 18 meciuri. 

Antrenorul a vorbit despre conflictul momentului, Gică Hagi - Edward Iordănescu. „Regele” s-a dezlănțuit la TV după ce fiul său, Ianis, nu a fost introdus în lotul lărgit al selecționerului pentru meciurile cu Andorra și Belarus din preliminariile EURO 2024.

Cum a interpretat un fost antrenor din Superligă disputa Gică Hagi - Edi Iordănescu

Mihai Teja a precizat că ar fi trebuit să i se dea încredere lui Ianis Hagi, mai ales că fotbalistul face parte din nucleul de viitor al echipei naționale, așa cum a explicat tehnicianul.

„Aici nu e vorba despre concesii la echipa națională. Selecționerul știe cel mai bine, el își face calculele. Dacă echipa națională se bazează pe un nucleu de jucători tineri, pentru a pregăti ceva pentru viitor... cred că Ianis Hagi face parte din acest nucleu de viitor al echipei naționale, din punct de vedere calitativ, ce a arătat jucătorul Ianis Hagi.

Ca să poți să te bazezi în viitor pe Ianis Hagi, trebuie să-i dai încredere. E adevărat că vine după un sezon în care a fost accidentat, nu a jucat foarte mult. Nimeni nu-i reproșa lui Edi, să joace Ianis titular sau ceva.

Ideea e că pe Ianis Hagi l-ar fi ajutat cu încredere. Ar fi fost aproape de echipa națională și din punct de vedere psihologic, și în raport cu ceilalți colegi. Cred că Ianis Hagi înseamnă ceva”, a spus Mihai Teja, potrivit Digi Sport.

Gică Hagi s-a dezlănțuit la adresa lui Edward Iordănescu: „Cât a fost Ianis accidentat i-a zis că e foarte important! Îmi dau seama că nu e important pentru selecționer!” 

„Regele” a acuzat că fiul său nu a fost luat în calcul pentru „dubla” cu Andorra și Belarus, în ciuda faptului că a revenit pe teren și a prins deja câteva minute de joc. Hagi a reamintit declarațiile făcute de selecționer în perioada în care Ianis Hagi a fost accidentat, când Edward Iordănescu spunea că mijlocașul reprezintă o piesă importantă pentru naționala de fotbal a României. 

„Nu vreau ca opinia publică să fie prost informată sau să ne lăsăm duși de emoție. Sunt două lucruri importante. Primul, că Ianis, cât a fost accidentat, antrenorul echipei naționale i-a spus că e un jucător foarte important. Cel puțin, așa am citit eu”, a spus Hagi la Digi Sport.

TOATĂ DECLARAȚIA AICI.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!