Ciprian Marica, semnal de alarmă pentru Edi Iordănescu! "Nu ar trebui să lipsească de acolo, sub nicio formă"

Ciprian Marica edi iordanescu EURO 2024 Nationala Ciprian Marica/sursa foto: Imago
Ionuț Stoica
Data publicarii: Marti 23 Aprilie 2024, 09:43
Data actualizarii: Marti 23 Aprilie 2024, 09:43

Fostul atacant al echipei naționale a pledat pentru includerea lui Louis Munteanu în lotul României, evidențiind performanțele impresionante ale acestuia la echipa Farul.

Ciprian Marica consideră că este momentul ca selecționerul să oprească „trenul” convocărilor și să acorde atenție jucătorilor care sunt în cea mai bună formă la momentul actual.

Fostul internațional susține că Louis Munteanu ar trebui să fie prezent în echipa națională, deoarece este cel mai în formă atacant român în prezent.

"Eu cred că trenul ăsta de care ne vorbea Edi Iordănescu, că e deja în mers, ar trebui să se mai oprească. Şi să vadă că sunt câţiva jucători mult mai în formă care au marcat mult mai mult şi care pot urca în acest tren pentru EURO.

Eu văd că un Louis Munteanu nu ar trebui să lipsească de acolo, sub nicio formă. Este cel mai în formă atacant român la ora actuală. Şi cumva nejustificat… doar pentru că ceilalţi au fost în momentul respectiv (n.r. - convocaţi în preliminariile EURO 2024) şi au adus calificarea, să nu… Eu militez pentru cei mai în formă jucători.

Avem nevoie să avem cei mai în formă jucători şi ulterior, sigur, să formăm un grup puternic!", a spus Ciprian Marica, conform AS.

Edi Iordănescu: "Toată lumea are ușile deschise"

Pe de altă parte, la o conferință de presă, Edi Iordănescu, selecționerul "tricolorilor", a subliniat că orice jucător are șansa de a fi convocat în echipa națională.

Cine vrea să fie convocat trebuie să demonstreze că are valoare și să respecte valorile grupului. Selecționerul a comparat procesul de selecție cu un tren în mișcare, evidențiind că este dificil ca cineva să se alăture echipei naționale după ce trenul a pornit.

„La EURO ne așteaptă un alt nivel, vom vedea cine va fi cu noi acolo. Toată lumea are ușile deschise. Noi trebuie să analizăm în funcție de context. Avem posturi unde avem soluții echilibrate, cu jucători de valoare, dar avem și poziții unde suntem la limită. Se poate întâmpla orice.

Oricine are ușa deschisă pentru echipa națională. Dar trebuie să demonstreze că are valoare și să respecte valorile grupului. Cine a arătat asta, a rămas, cine nu, nu a mai fost cu noi.

Trenul e în mers, trebuie eforturi mari ca cineva să sară în tren din mers. După EURO, dacă voi mai fi aici, va fi o perioadă în care vor fi încercați jucători, va fi o perioadă puțin mai lejeră", a declarat Edi Iordănescu, la o conferinţă de presă.

Programul României la EURO 2024

  • 17 iunie, ora 16:00: România - Ucraina (Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia - România (Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România (Frankfurt)

*Meciurile de la EURO 2024 vor fi transmise ÎN DIRECT de PRO TV, Pro Arena și VOYO. Cele mai tari faze vor putea fi revăzute pe SPORT.RO.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!