edi iordanescu alexi pitu Bordeaux Gica Hagi Romania U21 Nationala

Ce decizie a luat Edi Iordănescu în privința lui Alexi Pitu, după tirada lui Gică Hagi

Gică Hagi a lansat un atac la adresa selecționerului Edi Iordănescu, după ce fiul său, Ianis, nu a fost trecut nici măcar pe lista preliminară a stranierilor pentru acțiune din această lună.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Martie 2023, 18:00
Data actualizarii: Vineri 17 Martie 2023, 17:59

În discursul său, Gică Hagi a spus că "Ianis nu e important pentru selecționer" și a dat exemplul Alexi Pitu, care prinde puține minute la Bordeaux, dar, spre deosebire de fiul său, a fost trecut pe lista preliminară de Edi Iordănescu.

Alexi Pitu, convocat la naționala U21 a României

Totuși, Alexi Pitu nu va face parte din lotul naționalei de seniori. Bordeaux a anunțat pe site-ul oficial că fostul fotbalist al Farului a fost convocat la reprezentativa U21 pentru meciurile amicale cu Portugalia și Germania, care se joacă pe 24, respectiv 28 martie.

Alexi Pitu (20 de ani) nu are nicio selecție la prima reprezentativă. La naționala U21, extrema stângă a strâns patru meciuri până în prezent.

  • Naționala României nu a anunțat până în prezent lotul final pentru meciurile cu Andorra (25 maratie) și Belarus (28 martie).

Gică Hagi: "Pitu cât joacă? De ce e pe listă, iar Ianis nu?"

Cumpărat de Bordeaux în iarnă, de la Farul, pentru aproximativ două milioane de euro, Pitu a strâns în total doar 90 de minute pe parcursul a șase meciuri din Ligue 2.

Gică Hagi a spus că nu înțelege de ce Pitu a fost trecut pe lista preliminară, iar fiul său, Ianis, cu un număr asemănător de minute la Rangers, a ratat preconvocarea.

„Pitu cât joacă? Vorbim despre ultimele 10 meciuri, că astea contează la forma lui. Vorbesc tot despre unul de-ai mei, ca să nu mă acuze cineva. De ce este pe listă, iar Ianis nu?

Este același lucru, au aceleași minute amândoi, la o echipă unde Ianis a demonstrat mult mai multe sau poate face mai multe în 10 minute decât Pitu, la ce experiență are, chiar la nivel european. Cred că antrenorul ne-a dat un mesaj foarte clar”, a declarat recent Gică Hagi, la Digisport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!